Montáž...montáže....

Diskuze o montážích a různých druzích návazců. Vaše poznatky z lovu různými způsoby.
Pravidla fóra
Diskutujte zde prosím pouze na témata ohledně montáží a návazců určených pro lov kaprů. Tato diskuze je moderována a nevhodné příspěvky (vulgární výrazy, urážky apod...) budou odstraněny! Váš příspěvek nesmí být v rozporu s pravidly kaprařského fóra. Děkujeme za dodržování těchto pravidel.

Re: Montáž...montáže....

Příspěvekod Fit » 29 črc 2010, 22:21

Tady to máš na té karabince, kde je ten problém ohledně toho přetržení, že by pak ta ryby s sebou tahala olovo či krmítko. Místo té karabinky a obratlíku ale můžeš udělat tu smyčku a spojovat to přes ty smyčky.
Přílohy
prubezka3.jpg
Fitův blog - můj osobní zápisník
Fit
Administrátor

Obrázky: 35

Komerční sdělení:

Reklama

Příspěvekod Qvíč » 29 črc 2010, 22:25

:lol: tak sem vůl ... :lol: už to chápu ... To je tak primitivní, až je to složitý ... :D ;)
Prostě jen udělaný očko a jen se to provlíká :lol:
Nu a nepovolí ta očka při záběru ?!
Nu a na montáž jen přidělám karabinku tak jako se přidělává třpitka ?! A pak jen měnit olovo ?! To mi tam pak ale zůstane i olovo ne ?! :?
Qvíč

Příspěvekod Fit » 29 črc 2010, 22:29

Co mám zkušenosti, tak to drží dobře. Můžeš si to po navázání vyzkoušet, jak to drží v tahu. Ale nepoužívám to, lepší je mít to prostě navázaný normálně. Toto používám akorát na vyměňování návazců, kdy mám ty koncové návazce na smyčce a měním je k obratlíku (tak jak je to teď na tom obrázku, co sem dávám). Jinak karabinku v podstatě nepotřebuješ, stačí si koupit závěs na zátěž viz obrázek, tam se sundá ten gumovej kužílek nahoře a olovo se dá sundat a zase nandat.
Přílohy
vlas.jpg
Fit
Administrátor

Příspěvekod Qvíč » 29 črc 2010, 22:35

JJ, šikovná věc .... A kdy to jako povolí ?! A kolik to koštuje ?! :lol: (stojí peněz ;) )
Tim pádem by se skoro všechno vyřešilo ... A existovalo by ještě nějaké řešení, abych nad to mohl dát splávek při chuti na plavanou ?! ;)
Qvíč

Příspěvekod Fit » 29 črc 2010, 22:41

Nemělo by to povolit nikdy, záleží potom akorát na síle vlasce, dokud prostě nepraskne. Jinak mě to napadá pouze přes ten dvojittý grinner, ale tam se to musí navázat vždycky no. Já ale dvojitej grinner udělám během 30 vteřin, takže bych to klidně řešil přes něj.

Ten závěs na olovo stojí pár korun, já kupuji třeba od Carpsystemu. Teď nevím cenu, ale je to podle mě tak do 30,- Kč za 3 ks i s třiceticentimetrovou hadičkou.
Fit
Administrátor

Příspěvekod Qvíč » 29 črc 2010, 22:46

Každopádně jsi mi poradil dost,už vim co pudu koupit ... A na ty návazce v poslední části používáš nějakej speciální vlasec ?!
Leda, ža bych si ještě nad to navázal karabinku a při chuti tam ten splávek jen připnul, jinak nevim ... Dva pruty pro mne nemaj cenu ... Ale zase aby tam zbytečně nepřekážela ....
Qvíč

Příspěvekod Fit » 29 črc 2010, 22:54

Na návazce používám speciální pletené šňůrky (je jich obrovské množství viz. třeba: Pletené šňůry – charakteristika. Mají malý průměr a přitom velikou pevnost. Stačí projít třeba tento web a určitě o tom najdeš spoustu věcí. Je ale možné použít samozřejmě i vlasec. Na návazce je ideální použít třeba menší průměr vlasce. Když máš třeba 0,28mm kmenový vlasec, tak na návazce můžeš použít třeba 0,20 - 0,25cm (na kapry).
Fit
Administrátor

Příspěvekod Qvíč » 29 črc 2010, 22:58

Dík moc za rady ... :) Toto forum se stává mým často navštěvovaným :D Už ho tu letmo pročítám asi dva dny, ale až dnes sem se zaregistroval ...
Jdu spát, ještě jednou díky ....
Qvíč

Příspěvekod Fit » 29 črc 2010, 22:59

Nemáš vůbec zač. Fajn, budu rád, když sem budeš chodit. Čím více lidí, tím lépe ;) . Ať se daří :!:
Fit
Administrátor

Příspěvekod Qvíč » 30 črc 2010, 11:43

Když dám na konec té montáže boilies, co tam dáte za zarážku, aby se třeba při náhozu nevysmeklo ?! A mohli byste mi poradit jaké boilies bych si měl koupit jako lajk (né moc drahé, ale aby bylo neodolatelné :lol: ), který občas rád vyrazí na ryby ?! Abych pravdu řek, tak ani nezakrmujem .... Jen se občas seber a jedem ... ;)
Qvíč

PředchozíDalší

Zpět na Montáže a návazce