Odpověď na: Výběr prutu

Úvod Diskuze Vybavení a technika lovu Pruty a navijáky Výběr prutu Odpověď na: Výběr prutu

#267124
Fit
Správce

    Ahoj Václave,
    ty Delphin Armada znám velmi dobře a do začátku s nimi určitě neuděláš chybu. Ať už ty 3m a nebo 3,6m. Délku si rozhodni, zda budeš potřebovat vůbec ty dlouhé pruty. Pokud nebudeš potřebovat nahazovat na větší vzdálenosti nebo hodně chytat na velkých řekách, tak bych klidně šel do 3m verze. Dnes jsou 10ft hodně populární a prodávají se čím dál více, protože většině lidí to stačí. Navíc i s 3m prutem se dá hodit okolo těch 100m, když na to přijde. Sám na 3m pruty chytám čím dál víc. I na ten Orlík, pokud budeš vyvážet lodí, tak jsou kratší pruty výhoda při manipulaci.

    Ohledně těch navijáků, pokud bys šel do 3m verze, tak bych možná zvážil tu velikost 10 000, jestli to nebude už moc velké a těžké (případně to raději vyzkoušet před nákupem, zda by ti to vyhovovalo). Na 3m bych šel do něčeho trochu menšího. Pokud bys vzal ty 3,6m pruty, tak na ně to bude v pohodě.

    Jestli chceš doporučit ideální naviják na 3m pruty a třeba taky od Delphinu, tak určitě toto (za ty peníze jsou to super stroje): https://www.chytapust.cz/Predni-brzda-211/Delphin-Navijak-Inox-70