Re: Berounka 1 – číslo revíru : 401001
Úvod › Diskuze › Revíry › České a slovenské revíry › Berounka 1 – číslo revíru : 401001 › Re: Berounka 1 – číslo revíru : 401001
[quote=“Lusette“]
Ahoj,
no nechci ti brát iluze, ale na tomhle revíru s tak vysokým rybářským tlakem, se těžko dočkáš nějakého většího úspěchu.
Raději se projedu 30km k Labi, protože mi to časově vyjde nastejno, jako kdybych jel z Prahy 9 na Berounku.(a to nepočítám zácpu)
Labe je labe nedám na něj dopustit. Dneska jsem tam zajel rychle po práci, nahodil jsem ve 13:30, první záběr po půl hodině kapřík cca 5 kg, po další půl hodině další jízda a tentokrát měl kapřík už 7 kg. A to jsem měl akorát boilie na bázi rybích mouček (vl. výroba) cca 14 dní dipované v tekutých játrech (už to byla taková hustá hmota, jako čokoláda) a na druhý prut jsem dával cca 14 dní máčené v losovém oleji. K tomu jsem jen přidal pár peletek ze stejné směsi do PVA a basta. No a v 15:30 jsem to už pelášil domů na hokej, uspokojen dvouma kapříkama během 2 hodin. Samozřejmě šli oba zpět do svého rodného živlu. Navíc je Labe stále ještě trochu zvedlé se silnějším proudem, takže to byly slušný souboje, nehledě na to, že ryby z řek jsou obecně bojovnější.
Tohohle by jsi se asi na „pražské“ Berounce nedočkal
No vidis, pro me je zas proklety Labe. Nerikam ze bych tam prosedel tisice hodin, ale pres 100 hodin za poslednich 5 let asi jo. Ruzny fleky, ruzny krmeni a nastrahy, predkrmovani tyden predem.. Vysledek? Nej kapr cca 30cm a spousta cejnu(je fakt ze cejna pres 50cm jsem asi jinde na svazovce nechytil a na Labi kdyz jdou, tak je to bezna velikost..taky jsem tam ale sedel s feederem cely den a nezavadil ani o cejna na tyden krmenem fleku..).
Kolega jednou behem dne vyfeederoval 2 kapry kolem 9-10kg, coz byl v proudu docela zazitek i pro me jako pozorovatele. Ja ten den chytil toho 30cm kaprika jako cenu utechy a prvniho kara z Labe. Na kaprove pruty a boilie jen cejni
Oproti tomu na Berounku nedam dopustit, i kdyz teda chytavam dal proti proudu. Mam svuj oblibeny flek, kde se da za den par kapriku tak do 8kg capnout, s trochou stesti. A vetsinou siroko daleko ani rybar
Prozradim jeden „figl“, ktery se mi osvedcil: vykoupat se v koryte nad lovnym mistem, rozvirit dno a kolem sebe rozhazet trochu kukurice a par kulicek. Nekolikrat mi to prineslo zaber behem chvilky po naslednem nahozeni. Prisel jsem na to vicemene nahodou, kdyz jsem si zapomel prak