Odpověď na: Montáž…montáže….

Úvod Diskuze Vybavení a technika lovu Montáže a návazce Montáž…montáže…. Odpověď na: Montáž…montáže….

Fit
Správce

Za sebe bych řekl, že na to asi rybu půjde chytit, ale co se týká toho rovnátka (černé hadičky na háčku), tak pokud bych ji tam vůbec dával, tak bych ji trošku zahnul směrem dovnitř, aby šňůrka vycházela jakoby více vnitřkem. Takhle mi přijde, že ta šňůrka jde moc rovno a že to tolik nepodpoří efekt zapíchnutí háčku (stočení do spodního pysku). Já u těchto podobných typů háčků žádnou bužírku nepoužívám ani jiné rovnátko a funguje mi to dobře i bez toho 😉 . Zkoušel jsi dlaňový test, zda se háček dobře stáčí?

Myslel jsem to tak, aby ta šňůrka vycházela od háčku z tohoto místa (viz. obrázek a červená šipka) a směřovalo to směrem dovnitř, ono když tam ta bužírka není vůbec, tak to tak lehce je, případně se dá ta bužírka trochu zahnout…

Buď bych to dal bez bužírky a nebo když, tak raději takto zhruba, teď jsem ještě našel svou fotku 😉 :

Potom co se týká těch spodních fotek s těmi gumovými korálky na háčku, tak tyhle věci já nedělám a osobně v to ani nemám moc důvěru, ale nějak extra jsem to nezkoušel. Mně se líbí, když je háček celej volnej a ryba se může píchnout pěkně do celého obloučku a nic tomu zbytečně nebrání. Když už bych tam chtěl dát takhle ten kroužek, jak ty tady máš, tak bych tam už žádné gumové zarážky ani nedával. Podle mě to v tomto případně nemá ani žádný význam a spíše to může uškodit než něco vylepšit. Ale je to jen můj skromný názor a počkej si na ostatní, co o tom soudí. Já taky nejsem žádný profík a používám výhradně svoje osvědčené a jednoduché montáže s heslem, že v jednoduchosti je síla 🙂 .