Re: Výroba boilies

Úvod Diskuze Nástrahy a návnady Boilies a pelety Výroba boilies Re: Výroba boilies

Luba
Účastník

Lukasduko:
    Svého času byly suroviny od IB hodně oblíbené a tak prodejcům ve skladech už nějakou dobu leží i dost staré kousky. Např. u nás už v obchodech nejsou a naposled jsem je viděl ve výprodeji někdy před dvěma roky. Takže pozor při nákupu na jejich „věk“. Jinak to bezesporu není nic špatného. Liquid Amino je dobrá tekutá potrava s mnoha aminokyselinami, vitamíny, betainem a obsahuje též bílkoviny, uhlohydráty a další prvky v poměrech přizpůsobených rybám. Takže čerstvý bych se nebál použít do koulí.

Pavel69:
    Spíš to bude tak že do tekutého a práškového GLM se vyextrahují trochu jiné „složky“ škeblí. Proto je CC doporučuje smíchat. Ono by také bylo dost škoda vyextrahovat jednu složku a zbytek vyhodit. Z některých surovin se dá vyextrahovat i několik desítek různých extraktů.
    Nutrabaits chuťové stimulátory neboli cajousery (kouzelníky) samozřejmě používám a to hlavně na delší výpravy s dlouhou krmnou kampaní. Na krátké výpravy to celkem nemá moc smysl protože než ryby zjistí že jim to chutná a začnou se vracet do krmného místa jsem pryč. Ale velice úspěšné to je když chodíš na nějaký ten „svůj“ revírek v rámci možností celkem pravidelně a dotuješ si krmné místo. Nejvíc používám sweet a spice, ale to koření dost mění vůni boilies. Kluci si ze mě dělají legraci že na to leju MAGI.