Re: Výroba boilies
Úvod › Diskuze › Nástrahy a návnady › Boilies a pelety › Výroba boilies › Re: Výroba boilies
[quote=Luba post_id=13006 time=1573165529 user_id=85]
Lukasduko:
Přední renomované firmy na trhu by si jistě nedovolily svoje výrobky nějak šidit, ale jejich ceny jsou tím pádem trochu vyšší protože se dělají poctivě a jsou testované. Nechci dělat reklamu ale u mě je jednička CCMoore a z našich firem Mikbaits, Nikl, LKBaits a určitě ještě další. Problémem bývají extravýhodné nabídky někde z internetových obchodů, tam nevěřím ani omylem že je to v pořádku. Pokud mi někdo bude nabízet 100ml AC výrazně pod 300Kč tak to asi bude hodně staré nebo hodně naředěné. Časem si jistě najdeš svého dodavatele kterému budeš věřit – absolvovali jsme to všichni….
Zdravím Lubo, prvně bych chtěl říct, že obdivuji tvoji trpělivost a ochotu pomoci snad všem co sem napíší. Nejsem žádný „hejter“, ale s doslova otevřenou hubou sleduji jaká věda se tady z toho dělá, spousta ingrediencí se precenuje jako třeba ten aminokomplex. 99 z 100 lidí co budou koulet nebo už koulí nemají vůbec ponětí o tom proč tam tu či onu složku dávají. A nevědí to ani někteří výrobci s živností. Proto většina těch receptů má hromadu složek a je to úplně k ničemu. Např
– aminokomplex za 300kc/100ml…ví vůbec někdo co to aminokomplex v pravém slova smyslu je? Pokud ano, tak by za to nikdo z vás nedal takovouhle absurdní částku. A ještě by mě zajímalo to „testovani“… Co si pod tím mám představit? Žádný test aminokomplexu jsem nikdy neviděl.
Abych jen neremcal, tak bych měl jednu radu. Udělejte si základní base mix ve stylu 50/50….a pak postupujte následovně :
1) rybí mix… Dejte 30% rybích mouček + 70% base mixu
2) koreneny rybí mix… 30% rybích mouček + 65% base mixu + 5% koření
3) ptaci zob mix… 20-30% ptačího zobu a zbytek dosypat base mixem
A takhle si toho můžete vymyslet více a přitom nebudete mít problém s rolováním a nebudete mít doma 100 rozdelanych sáčků s ingrediencemi. Ano, je to jednoduché, ale nic jiného není potřeba. Stačí se nad tím jen trochu zamyslet a nevymyslet kraviny