Výroba boilies
Diskutujte zde prosím pouze na témata ohledně boilies a pelet určených pro lov kaprů. Tato diskuze je moderována a nevhodné příspěvky (vulgární výrazy, urážky apod...) budou odstraněny! Váš příspěvek nesmí být v rozporu s pravidly kaprařského fóra. Děkujeme za dodržování těchto pravidel.
Komerční sdělení
- Reklama
Re: Výroba boilies
Příspěvek od Bobes » 08 bře 2018, 13:21
Můžete mě poradit jak ten recept mužů upravit,vytunit a nebo vylepšit .Rolovalo se to celkem dobře.
200 loso.moucky
100 krill moucky
200 pšeničné klíčky
200 extrudovaný kukuřičné mouky
100 syrovátky
100 kvasnic pivovarskych
80 pšeničné krupice
20 paliva paprika
8 vajec
10 ml rybí omáčka
8 ml esence oliheň
Eo černý pepř
20 ml melasa
20 ml losos olej
Díky za odpove
Re: Výroba boilies
Příspěvek od Luba » 08 bře 2018, 20:33
Tenhle receptík už tu así byl, jak si vzpomínám a myslím že kolega V.S. Ti tenkrát zcela korektně radil, ne?
Tak teda jak bych to viděl já, ale moc velký rozdíl to asi nebude, protože s V.S máme hodně podobné názory.
Pro začátek bych zkusil v suché směsi nahradit kukuřičnou mouku která je dost nevýrazná nějakým ptačím zobem tak 150g a tím pádem bude asi potřeba dát trochu víc pšeničné krupice tak 100g. To by mělo koule trochu "nakypřit" a budou lépe pouštět. No a zbývajících 30g bych věnoval nějakému atraktoru nebo extraktu. (Robin Red, belachan, játrový nebo GLM extrakt a tak nějak podobně klidně i v kombinaci) Prostě nějaký smrádek pro zatraktivnění.
No a tekuté složky bych zatím nechal tak aby byl patrný rozdíl oproti neupravené směsi. Chce to vyzkoušet
Re: Výroba boilies
Příspěvek od Bobes » 09 bře 2018, 07:05
Ano tenhle recept jsem tu dával loni ja a protoze me baví experimentovat ,tak bych ho chtel pro letošní sezónu jeste trosku upravit nebo i pozměnit.
Re: Výroba boilies
Příspěvek od mpb » 14 bře 2018, 20:34
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku pro lepší přehlednost.
Re: Výroba boilies
Příspěvek od Luba » 15 bře 2018, 09:36
Boostery jsou kombinací tekutých potrav, oleje a nějakých aditiv. Zpravidla se do nich ještě přidává nějaká esence. Záleží na tom zda je budeš používat do studené nebo teplé vody a podle toho se mění typ oleje nebo se třeba i kombinují a pak to lze použít pro oba typy vody (jaro i podzim). Ještě jsou i specielní zimní boostery kde se část olejů nahrazuje třeba lihem. Vlastně se to prostě naředí. Tady se ale občas stane že líh vytáhne z koulí vodu a boile ztvrdnou na kamen když je tam necháš dlouho.
Výroba boosteru je docela složitá věc která by si možná zasloužila i svoje vlastní téma, protože se blíží složitosti výroby boilies co se týká složení i poměrů, ale i pokud v tom nebudeme hledat žádnou vědu nemůže se toho zas až tolik pokazit když se to na boilies naleje. Maximálně pár koulí vyhodíš když to nebude chytat.
Re: Výroba boilies
Příspěvek od mpb » 31 bře 2018, 16:24
Důvod: Odstraněna citace příspěvku pro lepší přehlednost
Re: Výroba boilies
Příspěvek od Luba » 01 dub 2018, 16:00
Už jsme to tu měli kolem půlky prosince. Zalistuj si zpátky.
Tekutých složek se dává jen méně včetně aromat.
Dá se i ubrat z dražších komponentů ve směsi např. extrakty.
Re: Výroba boilies
Příspěvek od Willda » 24 dub 2018, 11:29
Rybí moučka - 30%
Pš. krupice - 30%
Soj. mouka pln. - 25%
Pš. gluten - 5%
Ptačí zob - 10%
Tekutou část by tvořily vejce, lososový olej, tekutá játra a belachan kostka. Teď k otázce.. chci se zeptat jakou použít rybí moučku? Díval jsem se na nějaké LT a psali u nich jak jsou super že pozvolným sušením je zachována jejich přirozená chuť, ale přemýšlím jestli by nestačila nějaká obyčejnější k tomu třeba trochu masové, když to stejně přerazím slaným a smradlavým belachanem.
Klidně bych tam nacpal dražší kvalitnější moučky protože ta cena je pořád luxus, jde mi jen o to jestli to má cenu, belachan podle mě chuť mouček přebije. Díky za rady.
Re: Výroba boilies
Příspěvek od Luba » 25 dub 2018, 23:43
Re: Výroba boilies
Příspěvek od Návštěvník » 27 dub 2018, 07:56
Re: Výroba boilies
Příspěvek od ešd » 07 kvě 2018, 22:08
Re: Výroba boilies
Příspěvek od roxtidy » 08 kvě 2018, 16:23
1.varianta
200g krupice
200g sojovka
300g rybí moučka
80g Pšeničné klíčky
50g mleté konopí
150g náhrada mléka (telasan, milksan)
20g koření (sůl,česnek, chilli)
2.varianta
- Ubral sem sojovku (100g,nepojiva složka ) a trochu mléka (50g,pojíva slozka)
-Přidal sem rybí moučku, konopi (dohromady 100g,nepojive slozky) a zároveň i trochu klíčků a kvasnic (dohromady 50g,pojive složky)
200g krupice
100g sojovka
350g rybí moučka
100G Pšeničné klíčky
100g mleté konopí
100g náhrada mléka (telasan, milksan)
30g pivovarske kvasnice
20g koření (sůl,česnek, chilli)
Diky
Re: Výroba boilies
Příspěvek od Luba » 11 kvě 2018, 21:56
Nevidím problém. Asi to bude dost podobné. Jen si tak říkám že by možná stačilo přidat piv. kvasnice do té původní směsi kdyby se to nějak špatně chovalo v té druhé, ale asi to bude v pohodě.
Re: Výroba boilies
Příspěvek od roxtidy » 12 kvě 2018, 00:13
Re: Výroba boilies
Příspěvek od Luba » 12 kvě 2018, 23:40
- Kaprařské vybavení a technika lovu
- ↳ Pruty a navijáky
- ↳ Montáže a návazce
- ↳ Kaprařská bižuterie
- ↳ Ostatní vybavení
- ↳ Technika lovu
- Nástrahy a návnady
- ↳ Boilies a pelety
- ↳ Partikly
- ↳ Ostatní nástrahy a návnady
- Revíry
- ↳ České a slovenské revíry
- ↳ Zahraniční revíry
- Kaprařský bazar
- ↳ Nabídka
- ↳ Poptávka
- Ostatní fóra
- ↳ Zprávy od vody
- ↳ Akce, závody a výstavy
- ↳ Literatura, filmy a videa
- ↳ Zajímavé weby
- ↳ Představ se!
- ↳ Vše o tomto serveru
- ↳ Nezařazená témata