Úvod Články Podzim v Rakousku

Podzim v Rakousku

4 361
0

Po dlouhém plánování jsme konečně uskutečnili naši výpravu do Rakouska. Kdo byl organizátorem? Já (Jack). Kdo byli zúčastnění? Dva kolegové z práce (Zdeno a Walter), Radek (Rákos) s Jardou (Rákoska) a skupina místních rakouských přátel. Vyrazili jsme tedy 28.9.2010.

3
1

Celou cestu až do cíle nás doprovázelo příjemné počasí, které nám přálo i po příjezdu a my se mohli s radostí pustit do všem známého počátečního rituálu. Průzkum k vyhledání toho „best“ místa jezera, zakrmení, vyvážka a v neposlední řadě stavba našich bivaku. Bylo odpoledne a my měli vše hotovo a připraveno na první jízdu. Nastala doba vaření, cinkání panáků a plechovek s pivkem na seznámení.

2
8

První „hudba z Marsu“ zazněla u Zdeny, cca ve 22.00 a byl to krásný šupi, 21,5 kg, chycený na boilies česnek.

4

Super, žerou! Velice slibný začátek! Ale opak byl pravdou a následující dva dny nic. Nuda však nebyla! Procházkovalo se, pilo (ne v malé míře), kecalo, vzpomínalo, avšak nechyběly úvahy o tom, proč ty potvory neberou. Někteří tak změnili místo, někteří boilies, jiní dip.

5

Čtvrtý den řekněme: „Konečně se něco děje,“ Jarda tahá cca 20 kg sumce. Zabral na boilies halibut.

O pár hodin později si Walter chytil svůj osobák 22,8 kg na boilies ryba – velká radost, velké focení!

9
6

Po probdělé noci s marným očekáváním se opět nic neudálo. Další den v jedenáct večer si i Radek (Rákos) chytil svou první rybu cca 14 kg na boilies oliheň.

Té noci se zadařilo, chytil i Jarda (Rákoska) dvanáctikilouše na oliheň a já krásnou patnáctku na česnek.

7

Následující den a noc proběhla opět bez pípání. V sobotu jsem já a mí kolegové smutně sbalili a vyrazili domů. Nechtělo se, ale muselo se! A co ti dva fešáci Rákos s Rákoskou? Zůstali ještě noc a jakoby věděli, proč se ještě zdržet. Radek si chytil svůj osobák, krásného lysce „kožaka“ 24,8 kg. Kapr to vzal na boilies ryba. Tato boilie se na výpravě projevilo nakonec jako nejúspěšnější.

A tak byla zakončena naše první, myslím úspěšná a určitě ne poslední výprava na kapry. Krásné na tom je, že si dva z nás vytáhli svůj osobák. Těším se na další výpravu! Ti, kteří tam byli, ví proč!

S pozdravem a Petru zdar
Tom (Jack).
Carpinferno.cz

Komerční sdělení

Chcete-li, můžete přidat komentář: