Výroba boilies

Diskuze ohledně boilies a pelet. Témata ohledně složení, druhů, příchutích apod.
Pravidla fóra
Diskutujte zde prosím pouze na témata ohledně boilies a pelet určených pro lov kaprů. Tato diskuze je moderována a nevhodné příspěvky (vulgární výrazy, urážky apod...) budou odstraněny! Váš příspěvek nesmí být v rozporu s pravidly kaprařského fóra. Děkujeme za dodržování těchto pravidel.
Odpovědět
verban
Aktivní člen
Aktivní člen
Příspěvky: 31
Registrován: 17 srp 2015, 22:38

Re: Výroba boilies

Příspěvek od verban » 27 zář 2017, 18:32

Aku zrnitost by mal mat vtaci zob? Ja mam dost hrubu, lebo si ho meliem sam.

Komerční sdělení

Reklama
 

Dinno
Člen
Člen
Příspěvky: 8
Registrován: 21 bře 2017, 08:50

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Dinno » 01 říj 2017, 15:07

200g ptaci zob
100g pšeničné klíčky
100g sójové mouky
100g pšeničné krupice
50g gluten
50g řepkove moucky
50g piv. Kvasnic
50g vitamilk
50g kesein

Tekuta složka

5vajec
30ml konopny olej
2 lžíce medu
20ml melasa
Esence

Tak co vy na to bude to nějakým způsobem držet?

Luba
Vážený člen
Vážený člen
Příspěvky: 305
Registrován: 04 úno 2009, 20:51
Bydliště: Jihlava

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Luba » 03 říj 2017, 11:17

verban:
Taky si melu ptačák sám a podle mě to závisí na druhu směsi do které to dáš, ale obecně vůbec nevadí hrubší struktura. Do jarních směsí to melu hodně na hrubo na obyčejném strojku na maso. No a do ostatních koulí nebo když to chci mít jemnější beru mlýnek na mák. Ono vlastně stačí ty semínka rozmáčknout aby pouštěly olej a ostatní věci které obsahují.

Dinno:
Chce to zkusit v malém množství. Pokud by se to nějak drolilo můžeš přidat albumin, nebo dát trochu víc pšeničné mouky. Ta by ostatně asi byla lepší než krupice protože má lepší pojivost. Vajec asi bude málo, vidělbych to tak na 10 středních. Olej bych dal lososový zazimovaný nebo Robin oil. Med bych asi taky vynechal, to radši dej víc melasy nebo NHCD. No a chtělo by to ještě nějakou tekutou potravu a případně esenci a esencák. To jen jak bych to viděl, neber to jako nutnost. Hlavně to chce vyzkoušet a kdyby se nějak zásadně nedařilo tak se ozvi a mrknem na to.

Dinno
Člen
Člen
Příspěvky: 8
Registrován: 21 bře 2017, 08:50

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Dinno » 12 říj 2017, 16:49

200 rybí a masová moucka
100 los. Moucka
200 pšeničné mouky
50g lt94
50g krevní moucka
100g pšeničné klíčky
50g sójové mouky
50g gluten
50g los. Protein
50g játra
50g jatrovy protein

Vajíčka
30ml tekuta játra
20ml los. Olej
20ml csl
5-15 g španělský pepř.
Esence játra.

Přijde mi tam az moc jater neví zdá to nebude na škodu.

Luba
Vážený člen
Vážený člen
Příspěvky: 305
Registrován: 04 úno 2009, 20:51
Bydliště: Jihlava

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Luba » 13 říj 2017, 10:12

Dinno:
Tak ve směsi vynechej těch "50g játra" a nahraď to třeba Robin Redem nebo pivovarskými kvasnicemi. Játrový protein bych nechal a tekutých jater se většinou používá tak 15 - 20ml. Esence myslím už nebude třeba, bude to játrové dost. Protože složky ve směsi jsou hodně jemné tak by možná ještě neškodilo přidat tak 50g ptačího zobu aby nebyly koule příliš kompaktní a lépe pouštěly do okolí.

Dinno
Člen
Člen
Příspěvky: 8
Registrován: 21 bře 2017, 08:50

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Dinno » 13 říj 2017, 18:45

Díky za pomoc. Mám v plánu tam jeste nadrtit skořápky z vajec.

mpb
Člen
Člen
Příspěvky: 9
Registrován: 19 úno 2017, 14:17

Re: Výroba boilies

Příspěvek od mpb » 15 říj 2017, 19:27

Luba píše:
13 říj 2017, 10:12
Dinno:
Tak ve směsi vynechej těch "50g játra" a nahraď to třeba Robin Redem nebo pivovarskými kvasnicemi. Játrový protein bych nechal a tekutých jater se většinou používá tak 15 - 20ml. Esence myslím už nebude třeba, bude to játrové dost. Protože složky ve směsi jsou hodně jemné tak by možná ještě neškodilo přidat tak 50g ptačího zobu aby nebyly koule příliš kompaktní a lépe pouštěly do okolí.
na
Luba:
dneska som robil boilis poslem ti zmesi pozries sa prosim ta na to? cesto v pohode len pri sulani neskorsie zacali praskat
zdala sa mi trochu suchsia ta zmes neviem.
kuk. muka..300g
semolina....200g
soj.muka...250g
pš, klicky...100g
albumin,,,,,20g
gluten........80g
vt.zob........200g
vajecny.zob100g
robin red..50g
pečen prasok.50g
bisqit muka...100g
gamarus.....10g
španielsky peper..20g

13 vajec
aroma brusnica 10ml
olej oliva 40ml
amino sladidlo 10ml

dokopy je to asi 1,6kg zmesi

Luba
Vážený člen
Vážený člen
Příspěvky: 305
Registrován: 04 úno 2009, 20:51
Bydliště: Jihlava

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Luba » 18 říj 2017, 19:05

mpb:
Myslím že na vině je kukuřičná mouka protože vstřebává vodu a při větším množství může vysušovat těsto a způsobit tak jeho rozpadávání. Asi bych podstatně snížil její množství ve směsi nebo jí zkusil i zcela vynechat. Vajec by pak mělo stačit tak 10 až 12 středních. Hodně vajec koule na povrchu při vaření tak trochu uzavírá a trvá déle než pak koule začnou "pouštět" potravní signál do okolí. Bisqit moučka by také šla vynechat, ale můžeš jí tam klidně nechat. To je na Tobě. Olej bych radši použil lososový zazimovaný. Chce to zkusit na malém množství, ale myslím že to bude v pořádku.

Odpovědět