Výroba boilies

Diskuze ohledně boilies a pelet. Témata ohledně složení, druhů, příchutích apod.
Pravidla fóra
Diskutujte zde prosím pouze na témata ohledně boilies a pelet určených pro lov kaprů. Tato diskuze je moderována a nevhodné příspěvky (vulgární výrazy, urážky apod...) budou odstraněny! Váš příspěvek nesmí být v rozporu s pravidly kaprařského fóra. Děkujeme za dodržování těchto pravidel.
Odpovědět
vena
Aktivní člen
Aktivní člen
Příspěvky: 40
Registrován: 05 pro 2018, 17:10
Bydliště: jablunkov

Re: Výroba boilies

Příspěvek od vena » 23 lis 2019, 17:13

ahoj ,dá se použít moores CLO a Moores CLO spice jako základ směsi?,či je to jen doplněk,

Komerční sdělení

Reklama
 

Luba
Vážený člen
Vážený člen
Příspěvky: 388
Registrován: 04 úno 2009, 20:51
Bydliště: Jihlava

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Luba » 24 lis 2019, 18:22

vena:
Moores CLO i CLO Spice jsou v podstatě vaječná krmiva pro ptáky a sám výrobce (v tomto případě CCMoore) udává jejich maximální podíl ve směsi 300g/kg. Takže jako základ směsi bych to neviděl ale jako součást směsi ano. V těstu to dělá dobrou strukturu pro rolování a vzhledem k vysokému obsahu škrobu je CLO vhodné pro chytání po celý rok.

Pozor na skladování - v chladu, suchu a mimo přímé sluneční světlo - obsahuje částečně umletá olejnatá semena náchylná ke žluknutí.

vena
Aktivní člen
Aktivní člen
Příspěvky: 40
Registrován: 05 pro 2018, 17:10
Bydliště: jablunkov

Re: Výroba boilies

Příspěvek od vena » 24 lis 2019, 21:12

Fajn a super,děkuji,takže by šlo na tom postavit boilies. Dát třeba doporučenou dávku výrobcem,doplnit nějakou sojovkou,rybími moučkami,atd ?

Luba
Vážený člen
Vážený člen
Příspěvky: 388
Registrován: 04 úno 2009, 20:51
Bydliště: Jihlava

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Luba » 25 lis 2019, 23:50

Pokud se Ti při vysokém obsahu slius CLO povede udělat slušné těsto tak proč ne. Jen měj na paměti že je to "ptačák" takže se bude poměrně brzo ve vodě rozpadat. Ovšem pro jarní chytání kdy je potřeba aby boilies rychle "pouštělo" je to výhoda a můžeš tak sáhnout k poměrně vysokým dávkám esencí a atraktorů.

Techyyy759
Člen
Člen
Příspěvky: 6
Registrován: 07 úno 2017, 18:07

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Techyyy759 » 28 lis 2019, 18:53

Luba tak ešte budem troška otravovať.. vlastne neviem či to ide použiť pri tom mojom recepte s vtačákom alebo bude treba nový recept ale nato aby na guličke sa potom vytváral ten mliečný prášok tak´´e to vypadá ako pleseň tak čo je treba pridať? protein syrovátku a kasein alebo aj iný mliečny protein? díky moc

Luba
Vážený člen
Vážený člen
Příspěvky: 388
Registrován: 04 úno 2009, 20:51
Bydliště: Jihlava

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Luba » 28 lis 2019, 21:00

Techyyy759:
Tak teď Ti trochu nerozumím. Ty chceš aby se Ti na povrchu koule udělal mléčný prášek? Tak to jedině hotové koule v tom prášku obalit po uvaření. Ale účel mi není moc jasný, přece pod vodou se to stejně rychle smyje. Jinak se ten protein vylouhovává z koule rovnoměrně a to i zprostředka koule. Ovšem to není normálně vidět ale probíhá to a kapři to rychle zjistí. Možná jsem Tvúj dotaz dobře nepochopil, tak to zkus rozvést.

Muchotravek

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Muchotravek » 08 pro 2019, 19:05

Cavte chlapi. Zaujimave forum. Chcem nieco vlastne nasulat a tu som sa dozvedel vela zaujimavych veci. Dik.
Chcem sa vas spytat, na recept, ktory som si zostavil, nazor vas, skusenejsich. Ci tam nieco nechyba, alebo tam je nieco zbytocne, ci niecoho moc, malo atd. Dik

Pstruzie granule 220g
GLM mucka 150g
Kasein 130g
Robin red 50g
Sluis CLO 220g
Psenicna krupica 150g
Pivovarske kvasnice 30g
Rozpustny rybi protein 50g
Spolu 1000g

Multimino ppc 30ml
Robin red olej 30ml
EO black pepper 10 kvapiek
Betain 10g

Uživatelský avatar
V.S.
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen
Příspěvky: 155
Registrován: 10 srp 2011, 17:58
Bydliště: Nitra SVK

Re: Výroba boilies

Příspěvek od V.S. » 09 pro 2019, 08:33

Muchotravek píše:
08 pro 2019, 19:05
Cavte chlapi. Zaujimave forum. Chcem nieco vlastne nasulat a tu som sa dozvedel vela zaujimavych veci. Dik.
Chcem sa vas spytat, na recept, ktory som si zostavil, nazor vas, skusenejsich. Ci tam nieco nechyba, alebo tam je nieco zbytocne, ci niecoho moc, malo atd. Dik

Pstruzie granule 220g
GLM mucka 150g
Kasein 130g
Robin red 50g
Sluis CLO 220g
Psenicna krupica 150g
Pivovarske kvasnice 30g
Rozpustny rybi protein 50g
Spolu 1000g

Multimino ppc 30ml
Robin red olej 30ml
EO black pepper 10 kvapiek
Betain 10g
Podla mna tam mas prilis vela lepivych zloziek kazein, CLO, krupica. Bude sa ti zle pracovat s cestom, bolies bude po uvareni prilis tvrdy a budu sa z neho horsie uvolnovat atraktory aj napriek tomu ze bude mat dobru strukturu. Samozrejme zalezi aj na tom ake budes davat tie pstruzie granule (velkost prip. mlete), ci chces pouzit konzervant a tym padom budes davat menej vajec a v neposlednom rade ci budes boilies varit vo vode, v pare alebo susit. To vsetko bude mat vplyv na hotove boilies.

Luba
Vážený člen
Vážený člen
Příspěvky: 388
Registrován: 04 úno 2009, 20:51
Bydliště: Jihlava

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Luba » 09 pro 2019, 16:58

Muchotravek:
Mám podobný názor jako V.S., osobně bych snížil dávku kaseinu nebo zaměnil kasein za něco jiného. Obsahuje totiž až 20% syrovátky (což je urputné lepidlo) a navíc je velice náchylný na "zkysnutí". Čistý kasein je navíc nerozpustný ve vodě takže jediné jeho plus pro naše účely je ten že jsou to bílkoviny. Zkusil bych ho nahradit sojovou moučkou 80g a pšeničnými klíčky 50g. To by mělo koule odlehčit a pojivost bude menší. Pstruží granule jsou předpokládám namleté na moučku.
Vejce bych viděl tak na 10 středních. Jinak EO black pepper bych dal o pár kapek víc nebo ho doplnil nějakou esencí. Robin red olej můžeš i bez problému zaměnit za lososový zazimovaný protože robin už máš ve směsi, ale klidně to může zůstat jak je.
Ať se daří!

Muchotravek

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Muchotravek » 09 pro 2019, 20:39

Chlapi diky moc. Este taka otazka, keby som zmes nechal rovnaku a ten clo zamenil za nejaky hrubsi vtaci zob? Bolo by to nastejno? Ci uz by sa ta struktura zmenila? Dik

Muchotravek

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Muchotravek » 09 pro 2019, 21:16

Alebo este lepsie,bolo by to takto podla vas lepsie?

Pstruzie granule 220g
GLM mucka 150g
Sojova mucka 80g
Psenicne klicky 50g
Robin red 50g
Vtaci zob s robin redom 220g
Psenicna krupica 150g
Pivovarske kvasnice 30g
Rozpustny rybi protein 50g
Spolu 1000g

Multimino ppc 30ml
Lososovy olej
EO black pepper 10 kvapiek
Betain 10g

Luba
Vážený člen
Vážený člen
Příspěvky: 388
Registrován: 04 úno 2009, 20:51
Bydliště: Jihlava

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Luba » 09 pro 2019, 23:53

No mě se to líbí, jestli budeš mít zob s robinem od krmiv hulín doporučuji ho před přidáním do směsi přesát a hrubší "věci" z něj vyhodit (roztrhalo mi to část hotového boilies protože to po uvaření zázračně nabobtnalo ale možná jsem měl jen smůlu na nějakou špatnou várku). Ještě bych se zamyslel jestli tam aspoň část toho CLO nenechat (třeba napůl s tím ptačákem) protože je fakt dobrý ale to už je na Tobě.
Hlavně si to prvně zkus v malém množství a když tak se to ještě upraví.

Muchotravek

Re: Výroba boilies

Příspěvek od Muchotravek » 10 pro 2019, 00:09

Diky moc. Tak to skusim tak, ako mi radis. Este jedna otazocka, vedeli by ste mi poradit, ako by mala podla mojho receptu, samozrejme trochu upraveneho vyzerat gula na neskorsiu jesen. Na priehradu tak pod 12 az 10 stupnov vody. Dik

vena
Aktivní člen
Aktivní člen
Příspěvky: 40
Registrován: 05 pro 2018, 17:10
Bydliště: jablunkov

Re: Výroba boilies

Příspěvek od vena » 10 pro 2019, 05:01

Muchotravek píše:
09 pro 2019, 21:16
Alebo este lepsie,bolo by to takto podla vas lepsie?

Pstruzie granule 220g
GLM mucka 150g
Sojova mucka 80g
Psenicne klicky 50g
Robin red 50g
Vtaci zob s robin redom 220g
Psenicna krupica 150g
Pivovarske kvasnice 30g
Rozpustny rybi protein 50g
Spolu 1000g

Multimino ppc 30ml
Lososovy olej
EO black pepper 10 kvapiek
Betain 10g

Já bych ještě rozděli ty pstruží granule a šoupyl bych tam aspoň 100 LT 94/a ubral bych GLM,dostačující várka do 100g,pokud máš ovšem kvalitní,ale mohu se také plést

Odpovědět