Co vy na to?

  • Toto téma obsahuje celkem 23 odpovědí. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Pepin a poslední změna proběhla před 13 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (celkem z 24)
  • Autor
    Zápisy
  • #255713
    Lunix
    Účastník

      Co říkáte na tento prut respektive dva pruty?http://www.braunstar.cz/rybar/www/index.htm? Jsou to hned ty první.

      #255714
      Fit
      Správce

        Ahoj,
        napiš konkrétní názvy těch prutů, protože jsi vložil špatný odkaz (stránka toho shopu obsahuje rámce, což není moc vhodné řešení, takže tento odkaz vede na hlavní stránku obchodu). Když napíšeš názvy, tak sem potom klidně vložím i přesné odkazy.

        #255715
        Lunix
        Účastník

          Omluvám se že jsem odkaz nevyzkoušel. Celý název prutu je Mitchell Challenge PRO Carp 3,6m 3lb 3-díl 1 + 1 ZDARMA ! z kategorie kaprové pruty/značka Mitchell.

          #255720
          Fit
          Správce

            No, mám pocit, že se tu na fóru už něco podobného řešilo. Já jsem ty pruty v ruce nikdy neměl. Záleží, co od těch prutů očekáváš. Jestli s kaprařinou začínáš a chceš se to naučit, tak ti to asi bude stačit. Ono jsou často akce 1+1 zdarma podezřelé. Na druhou stranu z vlastní kušenosti vím, že dnes i dost levné děličky nebývají často špatné. Já takové obyčejné používám na řeku, když jdu na pár hodin k vodě a nemůžu si na ně stěžovat.

            Musíš se rozhodnout sám, nejlepší je, když si je člověk může osahat někde v obchodě.

            #255721
            Lunix
            Účastník

              Díky za super názory ano s kaprařinou teprve začínám. Ale nejsem ten typ který chce tahat z vody 15 kg exempláře, vyfotit se s nima a zas je pustit. Když kapra, tak na grilu nebo v udírně a to by mi mohlo stačit, ne??? Jo a ještě máte nějaké zkušenosti s kaprovými teleskopy?

              #255723
              Fit
              Správce

                Jo, tak určitě na tyhle pruty bez problému vytáhneš i ty větší kapry. Velké kapry ale doporučuji pouštět, protože stejně nemají dobré maso a je škoda je brát, když můžou potěšit i jiné rybáře. Ideální kapr je tak 40-65cm.

                Co se týká teleskopů, tak ty jsou výhodné kvůli skladnosti, ale na děličce si zdolávání vychutnáš určitě více. Z teleskopů bych doporučoval spíš nějaký dražší, na které se to celkem dá. Většinou cena alespoň 1000 Kč/kus. Ale dají se sehnat i levnější. Ale jak říkám, jestli si chceš vychutnat zdolávání, tak určitě raději děličky.

                #255724
                Fit
                Správce

                  U těch teleskopů jsem měl na mysli něco takového (lepšího): http://www.musov.info/mikado-teleskopicke-luxusni-pruty-na-ryby-purple-r-4268

                  Ale když budeš hledat v shopech, tak si myslím, že za 1000Kč se dá sehnat už solidní kousek. Já ale preferuji děličky 😉.

                  #255726
                  Lunix
                  Účastník

                    No asi půjdu do té děličky, když se skládají ze 3 dílů tak je trans. délka taky dobrá a vejde se do obalu na pruty. Ještě k navijáku, určitě se vyplatí volnoběh, že? A jaká by měla být ideální kapacita cívky?

                    #255727
                    petersintal
                    Účastník

                      podla toho co si popisal vyssie budu podla mna pre teba idealne tie teleskopy co sem daval Fit.
                      Ak si myslis ze 3 dielky maju dobru skladnost tak o tom sa da polemizovat, ano maju sice mensiu trasportnu dlzku ako dvojdielky no hlavne manipulacia a skladanie trojdielok je oproti dvojdielnym prutom o dost horsie.
                      Na tvojom mieste urcite zoberiem tie teleskopy a este rada ak ozaj nechodis na vacsie kapre tak si zober prut maksi kludne aj 2 librovy max 2,5lib.

                      Navijak ano podla mna tiez na kapra je najlepsi s volnobeznou brzdou… velkost cievky zavisi od toho ci planujes aj vyvazat alebo chytas na “odhoz” cize nahadzujes z brehu. na odhoz bohato staci velkost navijaku 5000-6000 na vyvazku uz by som bral aspon 10000.
                      ja som tento rok kupoval http://www.radicalfishing.sk/product.php?id_product=233 a som maximalne spokojny.

                      #255728
                      petersintal
                      Účastník

                        [quote=”Fit”] Ideální kapr je tak 40-65cm.
                        Chapem ten odkaz, a v tom stebou uplne suhlasim 😉 ale ja by som to kludne este zmenil na 45-55. Vacsieho supi uz by mi bolo luto 🙂 naopak taky <45 po ocisteni nic moc 🙂 Samozrejme nechcem vnucovat autorovi vlakna ziadne svoje nazory len som vyjadril ten svoj a podla mna dost realisticky a objektivny 😛

                        #255729
                        Fit
                        Správce

                          Úplně souhlasím s petersintal. Ještě jsem zapomněl napsat, že děličky se hodně blbě přepravují v navázaném stavu (s montáží). Je třeba vždy prut sestavit a navázat až u vody. U teleskopu se to dá pěkně složit a háček můžeš píchnout do očka a montáž obtočit kolem držáku navijáku.

                          Mně osobně to nevadí, že musím vždy navázat (jsem v tom rychlej). Ale znám spoustu rybářů, kteří raději rozloží a hned mohou chytat (když jdou k vodě třeba na 3-5h)- Pokud se jede na více dní, tak už to taková závada není.

                          Co se týká navijáku, tak to co psal petersintal. Záleží, na co to chceš. Jestli na běžné nahazování, tak stačí velikost cívky 40-60. Pokud budeš chtít i vyvážet, tak určitě větší. Jestli baitrunner nebo ne, to je taky na tobě, záleží, co ti víc vyhovuje. Každý jsme jiný. Já jsem zvyklý na baitrunnery.

                          #255730
                          Fit
                          Správce

                            [quote=”petersintal”]Chapem ten odkaz, a v tom stebou uplne suhlasim 😉 ale ja by som to kludne este zmenil na 45-55. Vacsieho supi uz by mi bolo luto 🙂 naopak taky <45 po ocisteni nic moc 🙂 Samozrejme nechcem vnucovat autorovi vlakna ziadne svoje nazory len som vyjadril ten svoj a podla mna dost realisticky a objektivny 😛

                            Jo, to jsem napsal tak od oka. Osobně beru kapry minimálně, tak 2-3 za rok a nikdy nejsou větší jak 60cm. Nejraději beru kolem 55cm a lysáka, aby s tím nebylo moc čištění 🙂 . Souhlasím s tebou.

                            #255732
                            Lunix
                            Účastník

                              Tak jsem teda hledal kaprové teleskopy okolo toho litru a našel jsem tento: http://www.rybarskepotrebykolinsky.cz/rybarskepotrebylabe/eshop/1-1-pruty/5-2-teleskop-kaprovy/5/208-JRC-Contact-Telecarp-360

                              Odkaz jsem zkoušel tak doufám že pofrčí.

                              #255733
                              petersintal
                              Účastník

                                vyzeraju dost dobre… ale sam mam tiez 3librove pruty a ked na to clovek zapne mensieho kapra moc si ten suboj nevychutna. Nehovorim ze vobec ale ak pravidelne chytas mensich kaprov a nejde ti len o naplnanie mrazaku tak jemnejsi prut bude lepsi. Ako som napisal vyssie 2-2,5lbs.

                                #255734
                                Lunix
                                Účastník

                                  To bude určitě pravda. Ale jistota je jistota ne? Neovlivníš přece jestli ti na prut zabere kapr 35 cm, nebo třeba 65 cm. Vydrží pruty s 2 lbs takového macka?

                                  Opravdu s kaprařinou nemám žádné zkušenosti a moje chycené ryby byly právě kapři 30-35 cm, cejni, líni, plotice chycené na úplně obyčejný prut.

                                  Máte nějaké zkušenosti s firmou Shakespeare?

                                  #255737
                                  petersintal
                                  Účastník

                                    [quote=”Lunix”] Vydrží pruty s 2 lbs takového macka?
                                    Prút určite vydrží… neviem si predstaviť čo by človek musel urobiť aby nevydržal… ale pri zdolavani ryby je to asi nemožné. Úplne prinajhoršom by sa pretrhol vlasec… čo pri správnom narábaní s brzdou tiež nehrozí (mimo rozrezania napr. o ostrú hranu).

                                    Someone wrote:

                                    Máte nějaké zkušenosti s firmou Shakespeare?
                                    jj mám… a velmi zlé.. konkrétne s navijakmi Cypry Freespool 6000.

                                    #255738
                                    Lunix
                                    Účastník

                                      Tak potom jaký je rozdíl mezi např. 2 lbs a 3 lbs, popř. výhody.

                                      #255742
                                      Fit
                                      Správce

                                        [quote=”Lunix”]Tak potom jaký je rozdíl mezi např. 2 lbs a 3 lbs, popř. výhody.

                                        Víš co, ono taky záleží na tom, jaký je to konkrétní model a kolik stál peněz. Ale řeknu ti to spíš takhle. Univerzální prut je 3 lb, můžeš s ním chytat kdekoliv a jakkoliv velké ryby. Hodí se klidně i na to vyvážení. Pokud ale chytáš převážně menší ryby a chytáš na odhoz, tak si to prostě na obyčejném 3 lb prutu tolik nevychutnáš, jako když budeš mít ten 2,5 lbs. Že by jsi takový prut zlomil při zdolávání, toho bych se určitě nebál 🙂 . Ty pruty vydrží dost a jak psal petersintal, to ti spíš praskne vlasec. Nehledě na to, že používám brzdu navijáku a prostě se toho neboj, ono se to zdá tenké, ale vydrží to víc jak ten teleskop 😉 . Vytáhneš na to klidně i metrového a 20kg + kapra. Samozřejmě s tvrdším prutem si můžeš dovolit víc, ale zase o tolik ne.

                                        Být tebou, tak si koupím 2,5 nebo dnes docela hodně populární 2,75 lb pruty. Více si na tom užiješ zdolávání ryb průměrnejch velikostí.

                                        PS: Shakespeare – mám jenom špatné zkušenosti. Ale jsou i lidé, co si je chválí. Já bych do této značky asi nešel. Sice se jednalo o levné navijáky, ale i tak 🙂

                                        #255743
                                        petersintal
                                        Účastník

                                          ono by to bolo mozno aj na dlhsiu diskusiu ale v skratke si ja osobne myslim ze pokial nepouzivas nejake tazsie vrhacie zataze napr. 100g a viac tak 3lbs prut ani nevyuzijes. Sam mam 3lbs pruty lebo boli v akcii 🙂 ale teraz by som uz bral nieco jemnejsie…
                                          Niekomu to staci… niekomu nie… ono je to viacmenej na Tebe co preferujes. Tak hadam uz mas jasno.

                                          #255744
                                          Lunix
                                          Účastník

                                            Tak fajn díky chlapi za názory, ještě to promyslím, času dost.

                                          Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (celkem z 24)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.