Můžeme si určitě tykat, pokud souhlasíš 😉. To video na Etnu je už opravdu hodně staré 🙄 😆 a je to ještě ta původní Etna 1. generace. Etna II má ale v podstatě jen trochu jiný design a od 3lbs nahoru se dávají automaticky 50mm očka.
Co se týká Labe, tak určitě můžeš použít i ty Etny. Oproti té Armadě (mluvím teď pouze o té verzi s dělenou rukojetí) jsou ale Etny opravdu o něco měkčí (korková Armada s 50mm očkem je v podstatě stejně měkká jako ta Etna II). Rozdíl je právě v těch jiných očkách, kdy ty verze s 50mm očkama ten blank více zatíží a tím prut „vyměkne“. Paradoxně potom dost možná nahodíš dál s 40mm očkem, kdy je ten prut o něco tužší a rychlejší.
Takže bych to shrnul tak, že s Etnou II 3 lbs můžeš na Labe a používat i těžká olova (při opatrném nahazování), ale bude to o něco měkčí než v případě Armady 3lbs 40mm očko. Osobně nemám moc rád měkké kaprové pruty, a tak se mi více líbí vlastnostmi ta Armada s 40mm očkem 😉
A ještě mě napadlo, pokud bys chtěl 3 dílný prut, tak můžeš zvolit Etna II 3,25 lbs (dělá se ale jen v trojdílu). V této verzi je to už o něco tužší, ale pořád se mi určitě pocitově víc líbí ta Armada 3lbs 40mm očko dvojudíl 😉 .