Fishtron neon 3
Úvod › Diskuze › Vybavení a technika lovu › Ostatní vybavení › Fishtron neon 3
- Toto téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Fit a poslední změna proběhla před 5 roky a 6 měsíci.
-
AutorZápisy
-
9.7.2019 v 12.30 #264698
Ahoj,
Nemáte někdo osobní zkušenost s hlásiči fishtron , konkrétně neon 3 bez příposlechu . Na začátku sezony jsem se po dlouhém několikaletém rozmýšlení rozhodl vsadit na tyto pípáky od Flajzara . Příposlech zatím nepotřebuji protože pruty mám vždy kousek u bivaku a na rybách se věnují hlavně lovu ryb .. takže nějaká kačka dolů při pořízení . Do konce loňské sezony jsem dlouhé roky používal hlásiče (svoje vůbec první ) no name za cca 4stovky oba . Jeden sice vybíjel baterií podstatně rychleji než druhý ale zanedbatelná věc . Nicméně některé funkce „lepších“ hlásičů mne delší dobu lákaly ( plynulé ovládání hlasitosti , mute , majákové diody atd atd) .
Takže zpět k mým neonum , první výprava (bez deště ) v pohodě ….supr kauf ,nádhera , duše v peří .
Druhá výprava v pohodě jen do prvního deště , fakt je ten že chcalo čtyři dny v kuse , ale mé předchozí no name za čtyři kila oba s počasím neměly problém nikdy za celých možná deset let používání . Je mi jasné že jsem měl štěstí a zřejmě narazil na povedené kousky, ale neony v prvním dešti oba totálně zkolabovaly , druhý cca do půl hodiny po prvním . Dělali si co chtěli , přepínali samovolně mezi různými funkcemi ,nešli vypnout , když se po nějaké době podařilo vypnout tak během chvilky začali dělat to samé i když byli vypnutí , dokonce vydávali zvuky které se mi na nich nikdy nepodařilo navodit ..🤔
Přes noc jsem je vysušil a zavřel do pytlíku s rýží ,těstovinami a hrubozrnnou solí aby pohltilo vlhkost , ráno po instalaci baterii jsem oblepil dvířka lepící páskou a hlásiče už do konce výpravy fungovaly normálně . Nicméně na jednom Začala podstatně míň svítit noční poziční dioda a také měl problém si zapamatovat volbu automatického ztlumování jasu diod .
Samozřejmě jsem ihned po návratu z výpravy odeslal na reklamaci . Za pár dnů jsem je měl zpátky opravené. Zatím fungují v pohodě ale další déšť ještě neabsolvovaly.
Oprava proběhla tak že ovládací cuplik umístili nahoru zezadu a ještě psali něco o výměně noční poziční diody (ta ale na jednom hlásiči svití pořád slaběji než druhá , na každém jsou dvě ) . Malinko mne zaskočilo že původní otvory pro ovládací cuplík nijak nezaslepili ani nezalepili , prostě je tam zespodu díra . Tak nevím jestli to mám řešit nebo to nechali třeba kvůli odvětrání popř odtoku vody ? Asi nebude problém se jich přinejhorším dotázat . Asi to raději zalepim páskou .
Celé mne to docela dost zaskočilo protože jsem si tak nějak myslel že kupuji top produkt . Ale třeba jsem jeden z mála a narazil zrovínka na jediné dva šmejdy co kdy vyrobili . Podebatuje někdo ?
Jinak přeji všem úspěšné lovy .
Jan9.7.2019 v 15.57 #264701Ahoj, asi jsi měl smůlu na nějaké špatné kusy 🙄 . Pořádně to vyzkoušej, až bude zase hodně pršet a uvidíš. Pokud oprava nepomohla, tak bych znovu reklamoval. Takhle těžko říct. Na servisním oddělení by měli nejlíp vědět, co s tím dělat. Případně napiš do toho Flajzaru na servis pro info.Jinak dřív možná platilo, že levné hlásiče měly problém v dešti, ale to už dávno neplatí. S jistotou můžu říct, že i dnes prodávané hlásiče v ceně okolo 200,- CZK na pultu vydrží bez problémů jakýkoliv déšť v našich podmínkách (samozřejmě ale ne všechny, některé typy na tom jsou lépe a jiné hůře¨¨). Dokonce mnohé z nich přežijí i např. několikahodinový pobyt pod vodou.
Obvykle bývá problém v těsnosti formy hlásiče. Není drahé to udělat tak, aby to dobře těsnilo. Spíš záleží na provedení konkrétního výrobku a pak na konkrétním kusu. Je to pak kus od kusu a záleží na tom, zda máš štěstí. Bohužel se tomu někdy nevyhneš i u dražších hlásičů/sad. Pomůže jedině reklamace.
😉 PS: Jen pro zajímavost bys sem možná mohl dát i fotku těch hlásičů po opravě.
9.7.2019 v 17.34 #264702Tak koukám na ty Tebou doplněné fotky. Nevím, ale asi na servisu ve Flajzaru vědí, proč to takto udělali a je dost možné, že ta díra tam ničemu nevadí. Tohle budou vědět asi jenom oni. Buď to otestuj a uvidíš, zda bude vše fungovat. Případně se můžeš preventivně zeptat, ale asi nebudeš první ani poslední, kterému to takto udělali. Zrovna Flajzar je vyhlášený dobrým servisem 😉 . Zatím jsem na ně snad nikdy neslyšel špatné slovo.9.7.2019 v 17.57 #264703Také spoléhám na to že by měli vědět nejlépe co a jak se svými produkty . Asi nechám tak a uvidím . Jinak hlásiče jsou to luxusní. Kupoval jsem je u nich přímo na prodejně a nechal si ukázat všechny co jsem zvažoval , E1 , Q9 a tyto . Okamžitě jsem se zamiloval 😯 10.7.2019 v 10.40 #264704Ano, jsou pěkné. Já mám dobré zkušenosti s Q9-TX. 10.7.2019 v 11.03 #264705Tak až nyní jsem si na fotce všimnul že to vypadá že ten jeden hlásič má prasklinu (na čelní straně kolem hlavy šroubu) . Jdu , vytáhnu jej z pouzdra , kouknu a fakt . Mi se jednou zdálo když jsem je instaloval že něco tak lehce jako by křuplo . No to jsem teda osel . … 10.7.2019 v 11.24 #264706Tak stačí vstoupit na stránky flaizaru a už tam vyskočí video popisující celou situaci kolem námi debatovaného problému. :geek: 10.7.2019 v 20.29 #264707Aha, tak toto jsem nezaznamenal. Tak už víme, kde byl problém ;). Dobré vědět. Dávám sem to video i pro všechny ostatní do budoucna, co narazí na tuto diskuzi ;).
20.7.2019 v 7.33 #26471020.7.2019 v 9.57 #264711Tak to je fajn, oprava zafungovala 👍 . -
AutorZápisy
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.