Halibut pelety

Úvod Diskuze Nástrahy a návnady Boilies a pelety Halibut pelety

• Toto téma obsahuje celkem 16 odpovědí. Do diskuze (7 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Mick a poslední změna proběhla před 11 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (celkem z 17)
  • Autor
    Zápisy
    Robo39
    Účastník

Nevíte kde se daj koupit levné a kvalitní pelety 18 mm.

Fit
      Správce

Ahoj,
        nevím jaké jsou ceny pelet jinde, ale já mám velmi rád tyto: Pelety Halibut Pellets 800g od Carp Zoom viz. zde: http://www.carpservis.cz/1/?tree=25

Jsou podle mě dost kvalitní a nemají tak velkou díru (otvor), takže to ani není potřeba nějak zakapávat neboj něčím jistit. Výdrž na vlasu je taky dobrá 😉 . Prodává se to v praktických pytlících, že se to dá zavřít. Za sebe doporučuji tyto 😉 . Případně tam jsou i jiné druhy jako red halibut a já nevím co všechno 😉 .

Robo39
        Účastník
          Fit
          Správce

Tyhle jsem nezkoušel, ale pozor, jsou určené spíš na krmení, protože nemají otvor. Je to napsané i v popisu.

Robo39
            Účastník

To by nevadilo,dají se provrtat.Teď jsem četl článek že je dobré je ješte namočit do lososového oleje,nechat nasáknout1-2dny a pak chytat.Na 1kg-20ml oleje.Ještě k těm peletam,tak jaké koupit.

Fit
              Správce

Jo jo, olej se může použít, ale nemusí… Je to na tobě. Co se týká pelet, tak ty krmné jsem nikdy neměl v ruce, tak nemůžu posoudit. U těch s dírou je myslím udávaná delší doba rozpustnosti.

Tak si můžeš koupit třeba 10kg těch krmných bez díry a na chytání si stačí koupit 1kg pytlík s tou dírou a asi i delší rozpustností 😉 .

Mařena
                Účastník

Tak jsem koukal na nějaké ty pelety a co říkáte těmto?

http://www.tomi-korda.cz/redfish-halibut-pelety-medium-17mm-1kg/d-72329/

přemýšlím že bych je vyzkoušel. Nemát někdo je vyzkoušené?

Teda ještě radu, jaká velikost je dobrá u pelet na používání dle vašich zkušeností?

Fit
                  Správce

Přímo konkrétně tyhle halibuty neznám, ale chytám na hodně podobné od firmy Carp Zoom (taky RedFish) a nějaké kapry na to mám. Obvykle volím velikost 17mm. Když dáš menší, tak zase budeš mít ještě více záběrů od menších ryb. Jinak mám ale lepší zkušenosti s klasickými halibut peletami, tyhle red fish nemají tak silné aroma (aspoň subjektivně, když si přičichnu). Ale kapry jsem na to nachytal a mnozí rybáři si je nemůžou vynachválit. A u těch halibut pelet je skoro jedno jakou koupíš značku, ono je to dost často úplně stejné totiž (pokud ovšem nekoupíš nějaké úplně levné neznačkové, které jsou ošizené). Musíš si to vyzkoušet a otestovat a pak uvidíš, co bude rybám chutnat a čemu budeš důvěřovat 😉

tatnda
                    Účastník

zdravím,dnes jsem koupil halibut marine od starmerbaits distributor Aquazona,máte dobré zkušenosti?

WhooooO
                      Účastník

http://obchod.mikbaits.cz/index.php/cz/pelety/premium-halibut-pelety-medium.html tydle jsou nejlepší a za vcelku dobrou cenu 🙂)

tatnda
                        Účastník

[quote=“tatnda“]zdravím,dnes jsem koupil halibut marine od starmerbaits distributor Aquazona,máte dobré zkušenosti?
                          tak jsem ty moje porovnával s kolegy a jinými značkami a tyhle mi moc nevoní,jen šrotama,ty ostatní sardinkama,ale nechci hanit,zatím kapři neberou ani na voňavější….ale určitě půjdu do jiných značek,ta vůně a větší mastnota mě přesvědčila

WhooooO
                          Účastník

cus kdyz mám k halibutkám lososový olej jak dlouho je můžu nechat zalité když zaliju 2.5 kg kýbel můžu to mít třeba na celou sezonu??

tatnda
                            Účastník

zdar,halibudky peletky jsou lisovány za studena a navlhčení je zeslabí co do struktury a začnou mokvat a rozpadat se,nejlépe uděláš,když si uděláš vzorek a necháš si jich třeba deset v lahvičce a budeš sledovat hodiny,dny,za jak dlouho se začnou rorpadat.Na obalu je taky uvedeno,za jak dlouho se rozpadnou,ale ve vodě-v oleji je nejlepší pokus- a taky jsou různé firmy a různé halibudky.

tatnda
                              Účastník

tak jsem dnes v debatě u vody pochytil,že v oleji třeba lososovém se pelety zakonzervují,tudíž by měly vydržet ještě déle…tak nevím,pokud je tam moučka a šrot,tak musí nabobtnat a tudiž narušit strukturu,tak jsem z toho jelen…

Fit
                                Správce

Asi bych to vyzkoušel na málem vzorku, co to udělá… Halibut pelety samy o sobě obsahují hodně oleje. Nezkoušel jsem to ale. Prvně bych udělal zkoušku, aby jsi věděl, co se s tím stane 😉

V.S.
                                  Účastník

Ja pouzivam na halibut pelety halibut olej ale namacam ich don max. 30 minut pred lovom. Mam vsak uz skoro rok par halibutiek preliatych cistou esenciou na baze glycerolu a vobec nemenia svoju strukturu. Treba len vyskusat.

Mick
                                    Účastník

Aby nedocházelo k fámám halibut pelety ať už černé (krmné), premium (černé s dírou) nebo red dělají pouze 2 výrobci na světě Coppens a Biomar. To co tu nabízejí různý firmy jsou jen „přebalený“ originály do vlastních obalů někdy i prodávaný pod různýma „pseudo“ názvama s přehnanou cenou.
                                      Halibutky narozdíl od boilie nevysychají, můžou se zatraktivnit nabůstrováním (přelitím) olejem (lososák, halibut, makrelový….) toto dobře funguje hlavně v teplé vodě kdy se oleje dobře rozpouští a vytvářejí atraktivní pachovou stopu.
                                      Osobně nakupuji pelety tu http://www.monsterbaits.cz/cz_halibut-pelety,60.html ceny mají bezkonkurenční, většinou vše skladem a navíc jsou to opravdu originály, na trhu už se objevují pokusy o kopie akorát to s halibutkama nemá nic společnýho už od pohledu je to samej šrot 😆

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (celkem z 17)
                                    • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.