Labe 24 A – MO Kolín

Úvod Diskuze Revíry České a slovenské revíry Labe 24 A – MO Kolín

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (celkem z 14)
  • Autor
    Zápisy
    Weider
    Účastník

„Od jezu v Klavarech až k jezu ve Veletově včetně přítoků.
      K revíru patří:
      Černá strouha a úsek Klejnarky od jejího ústí do Černé strouhy až k jezu v Mladém Hlízově a
      pískovna Velký Samberk v k. ú. Kolín 35,0 ha
      Na pískovně spojené s hlavním tokem probíhá těžba písku s lodním provozem. Lov ryb je zakázán v prostorech sídla provozovny, skládky písků a štěrku dobývacího prostoru a břehů, kde probíhá rekultivace – vyznačeno tabulemi. Zákaz lovu z prostoru pláže na Loděnici, vstupu na ostrovy a lovu z nich. Podél celého revíru platí zákaz stanování, stavby přístřešků. Lov z plavidel, zavážení a zaplavávání návnad a nástrah a umisťování bójek je povoleno pouze na hlavním toku. Osoba provádějící lov je povinna seznámit se s pravidly lovu ryb a aktuálními lovnými úseky. Informace jsou umístěny na vývěskách na příjezdových komunikacích. Míra kapra je 40 cm, sumce 60 cm, štiky 55 cm. Kapr nad 65 cm (včetně) se musí bez prodlení a s maximální šetrností vrátit zpět do rybářského revíru, kde byl uloven.“

http://www.mrk.cz/rybarske-reviry.php?id=1618

Máte někdo s tímto revírem zkušenosti? Jak zde píšou ohledně toho stanování, znamená to, že se nesmí stavět ani bivák? Kvůli mým předchozím špatným zkušenostem s porybnými chci radši předem zjistit všechny informace dopředu.

Fit
      Správce

Someone wrote:

Jak zde píšou ohledně toho stanování, znamená to, že se nesmí stavět ani bivák?
        To by mě samotného zajímalo, co je tímhle myšleno. Jestli by to vůbec mohl definovat nějaký porybný (jestli si to každý nevykládá jinak, někdo toleruje bivaky a jiný ne, ani bych se tomu nedivil). Stanovat se přece nesmí nikde… Otázka je, jestli se tím „přístřeškem“ nemyslí bivak? Nevím definici přístřešku. Nikdy jsem na takovém revíru nechytal, kde by tohle bylo uvedeno, ale zajímá mě to taky.

Pokud je mě známo, tak svaz má pronajaté pouze vodní plochy, za které řádně platí nájem. Nikde jsem se nedočetl, že by byly pronajaty i příbřežní pozemky kolem řek, či vodních nádrží. Rybářská stráž dohlíží na dodržování stanovených zákonů členů svazu, rybářů, při výkonu rybářského práva, lovu ryb. Pokud se dočtu, že na té či oné vodní ploše je zákaz stanů atd., potom to beru jako vážné upozornění, nikoliv nařízení. Není v kompetenci rybářské stráže sankcionovat kohokoliv za postavený stan, přístřešek, či nevhodně zaparkované auto. Pokud chtějí vzniklou situaci řešit, zavolají policii ČR, která bude dále postupovat dle patřičného zákona a obecných vyhlášek. Některá ustanovení ČRS jsou dost nelogická a někteří členové rybářské stráže si přivlatňují větší pravomoce, než ve skutečnosti mají.

Weider
        Účastník

Napsal jsem do ČRS, tak jsem zvědavý co mi odpoví. Pak to sem napíšu. Doufám, že bivák budu moct postavit, jelikož ten revír vypadá slibně.

Fit
          Správce

dedekk: Naprostá pravda! Pátral jsem po tom dnes trochu a samozřejmě opravdu to může jenom policie. Rybářská stráž nemá absolutně žádnou pravomoc sankcionovat někoho za stan nebo bivak. Může jenom přivolat policii, přesně tak. Já se přiznám, že jsem taky nic pořádně nestudoval do podrbona, protože jsem línej. Ale myslím, že se to vyplatí určitě, protože pak aspoň člověk ví, co kdo může a neuvěří tomu porybnému kdejakou blbost, kterou si zrovna vymyslí…

A jinak se samozřejmě chovám šetrně a absolutně slušně ke každému, žádné konflikty a nepořádek u vody atd… Ale když pak člověk potká onoho „taky porybného“, tak je dobré být připraven 😉 . Díky za ten komentář!

Weider
            Účastník

Začínám být hodně naštvaný na celý rybářský svaz. Nejdřív incident s porybným a teď neúplné informace k revíru. Napsal jsem email do ČRS (rada@rybsvaz.cz) s tímto dotazem.

„Dobrý den, rád bych se zeptal na informaci k revíru Labe 24 A. V rybářském řádu se k tomuto revíru píše „Podél celého revíru platí zákaz stanování, stavby přístřešků.“, jak tomu mám rozumět? Znamená to, že nesmím mít postavený ani bivák nebo dokonce plachtu či deštník?

Děkuji za odpověď.“

Bylo mi odpovězeno od Pavel Vrána:

„Dobrý den, Váš dotaz jsem přeposlal uživateli revíru k zodpovězení.

S přáním pěkného dne

Pavel Vrána“

Po té mi přišel email od J.Fryšová:

„Dobrý den,
              Váš dotaz přeposílám místní organizaci Kolín, která je uživatele revíru a stanovuje si bližší podmínky.“

A pak od Milan Novák:

„o revíru LABE 24A se doctete vše v soupischCS pod čislem 411056 dekuji“

Tohle mě celkem dostalo, začínám se dívat na ČRS úplně jinak. Je smutné, že mi na mou velice jednoduchou otázku nedokázal nikdo jasné odpovědět. Od příštího roku, asi začnu jezdit pouze na sportovní rybníky a ani si nebudu kupovat svazovou povolenku. 😐

Vážení pánové. Jaro nastupuje svou vládu v přírodě a proto se nedejte rozhodit. Uvedu jeden nesmysl, který se na našich vodách odehrává s každoroční pravidelností rok co rok. Rybářské závody ve většině případů probíhají v jarních měsících. Hospodář příslušného revíru nasadí rybu a vyhlásí hájení, ve většině případů do pátku, aby závody proběhly v sobotu. Až do zmíněného pátku, je vše legitimní, ale tím to končí. V sobotu si na tento revír může jít kterýkoliv řadový člen svazu zachytat, poněvadž hájení skončilo. Vy však narazíte, protože se hned po ránu na Vás slítnou všichni funkcionáři místní organizace a začnou Vás vykazovat od vody, s odůvodněním, že se tu konají rybářské závody. Jelikož žádný zákon,vyhláška a předpis tuto skutečnost neuvádí, žádná vyjímka v tomto rovněž neexistuje, dochází k tomu, že samotní , /nepostižitelní/ funkcionáři, se dopouštějí přestupku a to VYMEZOVÁNÍ MÍSTA. K této skutečnosti se jednoznačně nevyjádřil raději ani Judr. Šíma ze svazu. Uvádím to pouze jako perličku pro zpestření, ale rovněž chci poukázat na to, jak je potřebné přepracovat podmínky výkonu rybářského práva, které by ctily zásady rybolovu roku 2012. To, čím jsem se řídil koncem padesátých let, v šedesátých letech mě osobně již neuspokojuje.

Fit
              Správce

Co k tomu víc dodat (k oběma případům) 🙄 . Je to taková klasika, podobných věcí by se našlo bohužel ještě spousty 🙁 .

Weider: Chápu Tvé znechucení vším… Snad jsi si ten pech vybral a budeš mít taky trochu klid. Nejhorší na tom je, že Ti nikdo neodpověděl… Někdy mi přijde, že to snad dělají schválně…

Weider
                Účastník

[quote=“Fit“]Co k tomu víc dodat (k oběma případům) 🙄 . Je to taková klasika, podobných věcí by se našlo bohužel ještě spousty 🙁 .

Weider: Chápu Tvé znechucení vším… Snad jsi si ten pech vybral a budeš mít taky trochu klid. Nejhorší na tom je, že Ti nikdo neodpověděl… Někdy mi přijde, že to snad dělají schválně…

No to mě právě štve nejvíc, že mi nakonec vůbec nikdo neodpověděl. Takže stále nevím, zda mohu mít bivák či nikoliv. Psát jim tam znovu se mi opravdu nechce, když nejsou schopný mi odpovědět na tak jednoduchou otázku napoprvé. 😐

Fit
                  Správce

Protože oni sami neví podle mě 😆 (promiň, že se směju). Ve skutečnosti je to spíš smutné…

Weider
                    Účastník

Zeptám se ještě na svazu až si půjdu pro povolenku, ale moc nevěřím tomu, že dostanu jasnou odpověď. 😐

Fit
                      Správce

Zkus to. Nebo zkusit kontaktovat místního porybného, co tam kontroluje a zeptat se jeho. A nebo něco zjistit od ostatních rybářů, jaké tam s tím mají zkušenosti. Ale je to fakt něco tohle… 🙄

Fosgen
                        Účastník

ahoj, tato věta je uvedena u více úseků – nymburk,poděbrady, nová ves, kolín … někde je k tomu ještě dodatek „mimo dobu lovu“ , ano můžeš to chápat tak, že nikde tady nesmíš mimo dobu lovu mít postavený žádný přístřešek a to o ani deštník … jak to kontrolujou, nebo co by jsi jim na to řekl už si přeber sám …  😉

Vážení odborníci. Je opravdu zajímavé, číst některé Vaše zmatené názory. 1) hospodář má právo uzavřít na určitou dobu RV z důvodů vysazení ryb. Dále má uživatel revíru (MO), právo uzavřít RV z důvodů prováděných RZ. Pokud nechcece závodit, máte prostě smůlu. 2) dále. každý pozemek má svého majitele. Tzn: každý majitel pozemku si může rozhodnout, jestli mu tam ten stan, či bivak bude stát. Tak to prostě je. 3) nikde není psáno, kam máte jezdit autem , protože je jasně napsáno, VSTUPOVAT na pobřežní pozemky, ne JEZDIT. 4) RS, tyto věci kontrolovat ani nemůže, protože v zákoně č. 99 o rybářství, nikde není slovo o bivakováni, ale o rybolovu. Tohle spadá pod životní prostředí. Proto Vás může za tyto věci, kontrolovat pouze MP a PČR. člen výboru, zástupce šéfa RS a člen RS

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (celkem z 14)
                        • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.