Naviják v ceně do 600,- Kč

Úvod Diskuze Vybavení a technika lovu Pruty a navijáky Naviják v ceně do 600,- Kč

• Toto téma obsahuje celkem 17 odpovědí. Do diskuze (6 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel supinna a poslední změna proběhla před 11 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 18 příspěvků - 1. až 18. (celkem z 18)
  • Autor
    Zápisy
    Zee.cz
    Účastník

Zdravím, potřeboval bych poradit s navijákem. Chci chodit na kapry ale nevím jaký naviják si koupit. Přečetl jsem si pár článků moc jsem se tam nedozvěděl. Můžete mi nějaký doporučit? Nechci ze začátku moc investovat, tak bych si cenu představoval do 600 kč.Taky by mě zajímalo, jestli záleží na tom, zda-li je naviják jedno kuličkový nebo více kuličkový a proč je údajně lepší přední brzda než zadní. Moc děkuji za info
      PS: Zavážet nebudu a chci chodit spíše na rybníky.

supinna
      Účastník

Pokud by ti nevadily navijáky z „druhý ruky“ tak ti mohu nabídnout dva navijáky SPRO Freeliner LCS 550. Jsou kupovaný tuším v červnu letošního roku , tzn. že jsou v záruce. Nové stály 1200 kč za kus, nyní cena 1500 kč za oba. Pokud máš zájem, mohu ti poslat kontakt a dohodneme další kroky.

Fit
        Správce

Tak jestli můžu poradit já, tak být Tebou, tak vezmu ty freeliner LCS 550 od supinny. Já mám starší typ těchto navijáků už asi 9 rokem a pořád mi dobře fungují, i baitrunner. Používám je teda jenom na krátkodobé chytačky na pár hodin a většinou kapři tak do 70 cm, ale vytáhly už hodně a pořád šlapou. Letos dokonce i 90 cm jesetera.

Jinak za 600,- asi moc dobrej a spolehlivej naviják na kapry neseženeš. Pokud bys dal o trochu víc, tak bych určitě doporučil Okuma Longbow, ten je asi to nejlepší v poměru cena/kvalita: http://www.kamofish.cz/navijaky-okuma/816-navijak-okuma-longbow-20.html

Ale jak říkám, já jsem neměl problém ani s těma SPRO freeliner, co Ti nabízí supinna. Tady mám i jejich obrázek (je to ale starší model než od supinny) 😉 .

Someone wrote:

Taky by mě zajímalo, jestli záleží na tom, zda-li je naviják jedno kuličkový nebo více kuličkový a proč je údajně lepší přední brzda než zadní.

Víceložiskové navijáky jsou určitě lepší, než když tam je jenom jedno. Ale taky záleží na konkrétním druhu ložisek a nejde asi úplně obecně říct, že čím víc ložisek, tím lepší naviják 😉 . A ohledně té brzdy, přední brzda bývá spolehlivější a je tam menší pravděpodobnost, že se něco rozbije. Ale zase nejde porovnávat naviják za 500 s navijákem za 5000 nebo 15.000,- Kč. U levnějších navijáků bych určitě preferoval přední brzdu a ty dražší navijáky v podstatě mají ve většině případů také přední brzdu 🙂 . Pak máš taky navijáky s baitrunnerem (to znamená, že máš přední brzdu + zadní jako baitrunner). Baitrunnery jsou třeba ty Okuma Longbow a nebo i ty Freeliner, o kterých jsem psal výše. U těchto levnějších typů je většinou největším rizikem právě baitrunner, který se může rozbít. Ovšem na Okuma Longbow jsou skvělé reference v poměru cena/kvalita. Táta je má už taky dlouho a šlapou jak hodinky. Vím to i od prodejců, že se minimálně reklamují. A ty Spro Freeliner mám zase já, tak vím, o čem mluvím. Proto Ti i můžu tyhle navijáky doporučit 😉 . Samozřejmě můžeš mít i pech a koupit zrovna poruchové, ale to už neovlivníš nikdy. Takže asi tak… 😉

Zee.cz
          Účastník

Co říkáte na tenhle naviják. Je určen na kapry a dá se sehnat i za 480 kč. Díky za radu

http://www.rybina.cz/rybarsky-navijak-mivardi-morpheus-baitrunner-6000-br/

Fit
            Správce

Zee.cz: Dost těžko hodnit něco, co nemám vyzkoušené. Osobně bych ale do toho nešel a neměl v to moc důvěru. Co mám zkušenosti z minulosti i od jiných rybářů, tak podobné (základní typy) levné navijáky vydrží tak jednu sezónu intenzivního chytání (i když to nemusí být pravidlem). To by Ti musel napsat tady někdo, kdo s nima má osobní zkušenosti. A taky záleží na tom, jak moc se chytání věnuješ.

Já kdybych kupoval v ceně pod tisíc Kč / kus, volil bych asi jedině Okuma Longbow, které znám a jsou osvědčené. Případně vzal něco z bazaru v dobrém stavu. Je lepší si 3 stovky připlatit a mít spolehlivý a ověřený naviják, než se pak trápit s nějakým křápem, kdy bude blbnout brzda atd. Ale říkám jen svoje zkušenosti a názor (tento základní Mivardi jsem nikdy neměl v ruce, tak nemohu hodnotit), raději bych prostě trochu přišetřil.

Tak já si letos tyhle mivardy koupil jelikož jsem začal s kaprařinou a také jsem do toho nechtěl moc investovat a nejsou zas tak nejhorší ale osobně už bych tento tip navijáku nekoupil . Příště si raději přidám a koupím jen s přední brzdou . Čím míň vychytávek naviják má tím míň se toho může pokazit .

zadar
              Účastník

Nejvíc stojí to co se kupuje dvakrát, nebo ještě víckrát, teď koupíš za 600 Kč a zjistíš, že to je klump, tak koupíš za 1000 Kč a ono to také nebude žádný zázrak a za rok budeš chtít zase něco jinýho. Kdyby jsi ale dal 1600 Kč, tak už máš docela slušnej kolovrátek třeba Tica scepter a ten ti bude sloužit dlouhé roky. Jenom pro příklad http://rybar.braunstar.cz/navijaky-s-predni-brzdou/navijak-tica-scepter-8-000-gf-brzda-predni

Fit
                Správce

Jo, potvrzuji slova zadara. Sám mám Tica Dolphin (což je téměř to samé co Scepter, jen víc ložisek) a jsem naprosto spokojen! Za ty peníze bych neměnil a jsem přesvědčen, že je ještě dlouho budu používat. Máme tu o Tica Scepter i téma: Naviják Tica Scepter GF nebo GX?.

Opravdu se vyplatí připlatit a pak být dlouho spokojen, než s tím pak mít problémy a kupovat to víckrát nebo pořád reklamovat. Tica Scepter se dá dost často sehnat i v bazaru v super stavu, třeba ještě v záruce a minimálně používané. Viděl jsem i ceny kolem 2.000,- Kč za dva kusy. Zvláště po vánocích zase bude plno inzerátů, protože se lidi budou zbavovat starších věcí a nebo nepotřebných dárků 😉 .

tatnda
                  Účastník

[quote=“supinna“]Pokud by ti nevadily navijáky z „druhý ruky“ tak ti mohu nabídnout dva navijáky SPRO Freeliner LCS 550. Jsou kupovaný tuším v červnu letošního roku , tzn. že jsou v záruce. Nové stály 1200 kč za kus, nyní cena 1500 kč za oba. Pokud máš zájem, mohu ti poslat kontakt a dohodneme další kroky.
                    zdravím,jsou navijáky k mání??

tatnda
                    Účastník

A co říkáte na navijáky Mitchell Premium Runner V, hodily by se na hody tak 100 m? Nebo V2 s meněí cívkou? Díky za odpo

Fit
                      Správce

tatnda: Upřímně, budou to úplný křápy, určitě bych se tomu vyvaroval viz. má odpověď Tobě v jiném tématu zde, tak abych se neopakoval. 😉

Tohle prostě nemá cenu kupovat, pokud to myslíš s rybařinou vážně a nechceš se tomu věnovat jenom dva měsíce a pak s tím seknout. U podobných navijáků jsem zažil třeba i to, že začalo víc pršet a přestala správně fungovat brzda, o baitrunneru ani nemluvě. Na dlouhé náhozy to už vůbec není… Platí přesně to, co tu napsal zadar výše… Je prostě lepší si trochu přišetřit a pak být dlouho spokojený. První solidní naviják na dlouhé náhody je právě ta Tica Scepter, kterou seženeš tuším kolem těch 1.600,- Kč ve starší verzi. To už je milionkrát lepší vzít za 2 tisíce dvě bazarové Ticy. To je můj názor a rada 😉 .

tatnda
                        Účastník

Fite díky za odpovědi v obou tématech-pruty,navijáky. Ono je lepší vždycky přišetřit,to jo,ale doma budu okusovat omítku 😆 ,popř.mě moje přidusí. 👿 .No uvidím,asi budu pročítat inzeráty. Snad seženu za dobrý peníz zachovalé věci. Jaký jiný naviják bys doporučil,kdybych nechtěl tica scepter? Myslím ,aby měla baitrunner. Díky.

Fit
                          Správce

Hele, já myslím, že když budeš sledovat inzeráty, tak najdeš výhodné nabídky. Já jsem takhle jednou koupil Tica Dolphin (to stejné, možná i lehce lepší než Tica Scepter) za 2.000,-/2 ks a ještě byly i v záruce a jako nové 😉 . Takže super nákup a dodnes je mám a spokojeně používám…

Co se týče baitrunneru, tak moc spolehlivých navijáků mě nenapadá. Možná Okuma Longbow, ty jsou spolehlivé a nebo třeba tohle SPRO tady má basnak a docela si to chválí viz.: http://www.lovkapra.com/kaprarske-forum/viewtopic.php?f=9&t=862#p7677

Co se týče těch dlouhých náhodů, tak na to bude asi nejlepší ta Tica Scepter nebo Tica Dolphin. A vlastně s baitem se dělá i model Tica Abbyss. Takže asi tak 😉

supinna
                            Účastník

To tatnda: Jo navijáky mám stále doma. Pokud máš zájem , napiš to sem nebo SZ a dohodnem další kroky.

tatnda
                              Účastník

tak navijáky od supinny jsou doma,SPRO Freeliner LCS 550,supinno,jaké tam jsou silony,asi je podmotám něčím hrubším,že bych je ještě využil,pokud nejsou staré….navijáky vypadají dobře,jako nové…díky za obchod

supinna
                                Účastník

Jsem rád, že Ti navijáky vyhovují 😉 Ten vlasec je namotávaný přímo v obchodě, kde jsme kupovali navijáky, ale značku bohužel nejsem schoppen uvést. Bylo to , jak jsem psal, někdy v červnu loňského roku, tak že mají za sebou necelou jednu sezonu. Jen se po pár vázkách a následným utržení trochu vypráznily cívky. Pokud je podmotáš, tak myslím můžeš vlasec ještě použít. I když já osobně preferuju každoroční výměnu za nový.
                                  Tak ať Ti dobrře slouží 😉

tatnda
                                  Účastník

díky ,doufám,že sezóna bude úspěšná,silon měním tak co dva roky,na některých cívkách ho mám tak 7 let,měl jsem cívky jako náhradní,nakonec na ně chytám…..nevzpomeneš si jaký má na navijácích silon průměr? díky

supinna
                                    Účastník

Myslím, že to je 0.27mm.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 18 příspěvků - 1. až 18. (celkem z 18)
                                    • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.