Ahoj lidicky vim ze se to tu probiralo asi milionkrat ale treba mi nekdo napise neco co mi usnadni vyber.
Dostal jsem se do prekerni situace chytam kapry mam 3lb 3,6m delicky a jakesi navijaky velikost asi 4000 nebo 5000 (hluboky civky) dostal jsem se do problemu ze mi navijaky prestali stacit na odhoz .. pruty maj jeste rezervu ale s navijakama se nedostanu pres 90m pri nahozu se odmota tolik z civky ze se vlasec zacne o civku brzdit.
K tomu se mi dostavuje zavazeci lodicka kterou budu primarne vyuzivat ke krmeni ale neni vylouceno ze sni budu zavazet i navnady.
Potrebuji proto aby navijak zvladl i vyvazku.
Jelikoz navijaky co mam uz jsou druhy ktery pujdou z domu(za posledni dve sezony) muj strop na navijaky je nekdo kolem 5000Kč za kus počítám stím že by měli vydržet cca 2 -3 sezony minimalne.
Osobne jsem zvykli na baitrunery ale nebranim se novym vecem jako je navijak s predni brzdou podle me je to jen o zvyku, i kdyz se predni brzdy trochu obavam.
V tuhle chvili sem vlastnim usudkem a nekolika zkusenostmi vybral toto:
Shimano Ultegra 10000 XSC – splnuje vse co od navijaku cekam a mimo to jsou ted vsude za super cenu, bojim se jestli nejsou zbytecne veliky no a furt my lezi predni brzda v zaludku (mam zni strach)
Shimano Ultegra 5500 XTC – pochopil sem ze to ma neco jakou bojovou brzdu, nevim jestli to zas neni moc male na ty odhozy potrebuju se casem dostat do 140m max a nechci opet menit navijaky.
Posledni dobou jsem videl tolik navijaku ze uz nevim kde my hlava stoji. Zkuste mi i navrhnout neco z vlastni zkusenosti.
Moc vam dekuji za vase odpovedi