pruty

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (celkem z 13)
  • Autor
    Zápisy
    sendy-c
    Účastník

ahoj kluci,potřebuji poradit,tchán si chce koupit pruty ,telecarp,tak sem našel tyhle co vy na to???? http://www.sportcarp.cz/obchod-1/pruty/teleskopicke/cypry-telescopic-carp-3-9m-3lb-1-1-zdarma.aspx?referrerID=25

basnak
      Účastník

Zdarec. Nemám s nima zkušenosti, co se týká těhle prutů. Ale takové akce 1+1 bývají dost ošemetné, ve mě působí nedůvěru. Nevím jak na ostatní. Tchán asi bude nahazovat do větší vzdálenosti, že? Předpokládám z gramáže.
        Já si myslím, že by mu to mohlo stačit. Shakespear není zas tak zatracovaná značka a nějaký ten rok by mu to mohlo vydržet. Samozřejmě podle chování. 🙂

Fit
        Správce

Já souhlasím s basnakem, akce typu 1+1 jsou dost podezřelé. Typicky můj brácha si pořídil dříve Shakespeare navijáky, také v takové akci, kdy byl jeden kus zdarma a po dvou vycházkách přestaly fungovat 😉, začala blbnout brzda, a to u obou kusů naráz . Tím ale neříkám, že ty pruty musí být špatné, nemám zkušenosti 😉 . Možná s těma navijákama byla jen smůla.

Nicméně, viděl jsem velice podobné teleskopické modely zhruba v ceně 1.500Kč/kus a co jsem je tak měl v ruce, tak vypadaly docela solidně a pro někoho, kdo nechce děličky, tak si myslím, že dobrá volba. Kdybych ale kupoval ty Shakespeare pruty, co jsi dával odkaz, tak bych je asi chtěl prvně vidět naživo a osahat si je, protože jak už jsem psal, tyhle akce mi prostě nejsou sympatické a moc tomu nevěřím. Nechci tě ale zrazovat, třeba budou OK 💡 . Ono u prutů je větší pravděpodobnost, že budou fungovat, protože tam není mechanizmus jako u navijáků, kde se může něco vysypat a záleží na kvalitním provedení. Prut se spíše jen časem (třeba pár let) opotřebuje a někde praskne, pokud není TOP kvality. To se v rámci nižší ceny dá tolerovat…

sendy-c
          Účastník

[quote=“basnak“]Zdarec. Nemám s nima zkušenosti, co se týká těhle prutů. Ale takové akce 1+1 bývají dost ošemetné, ve mě působí nedůvěru. Nevím jak na ostatní. Tchán asi bude nahazovat do větší vzdálenosti, že? Předpokládám z gramáže.
            Já si myslím, že by mu to mohlo stačit. Shakespear není zas tak zatracovaná značka a nějaký ten rok by mu to mohlo vydržet. Samozřejmě podle chování. 🙂

no právě,už jsme jednou koupili 1+1 dvojdílný3,60 od shakespearu a zatím v poho,a jde taky o tu cenu 🙄 ,on to chce kvůli dopravě až bude jezdit s jedním kámošem tak aby se tam vlezli 😀 😀

sendy-c
            Účastník

[quote=“Fit“]Já souhlasím s basnakem, akce typu 1+1 jsou dost podezřelé. Typicky můj brácha si pořídil dříve Shakespeare navijáky, také v takové akci, kdy byl jeden kus zdarma a po dvou vycházkách přestaly fungovat 😉, začala blbnout brzda, a to u obou kusů naráz . Tím ale neříkám, že ty pruty musí být špatné, nemám zkušenosti 😉 . Možná s těma navijákama byla jen smůla.

Nicméně, viděl jsem velice podobné teleskopické modely zhruba v ceně 1.500Kč/kus a co jsem je tak měl v ruce, tak vypadaly docela solidně a pro někoho, kdo nechce děličky, tak si myslím, že dobrá volba. Kdybych ale kupoval ty Shakespeare pruty, co jsi dával odkaz, tak bych je asi chtěl prvně vidět naživo a osahat si je, protože jak už jsem psal, tyhle akce mi prostě nejsou sympatické a moc tomu nevěřím. Nechci tě ale zrazovat, třeba budou OK 💡 . Ono u prutů je větší pravděpodobnost, že budou fungovat, protože tam není mechanizmus jako u navijáků, kde se může něco vysypat a záleží na kvalitním provedení. Prut se spíše jen časem (třeba pár let) opotřebuje a někde praskne, pokud není TOP kvality. To se v rámci nižší ceny dá tolerovat…
              jo jasně něco na tom vždycky jeale v týhle době nikdy nevýš co kupuješ ikdyž to vydíš 😯 ,ale jestli můžeš tak mi pošli odkaz na ty co jsi vyděl za těch1500,vono to je sním těžký,teď chce feeder a že heyve,tak hledám a najednou vydí prut ,ale ten prut je M/H a jámu říkám že je to o třídu níž a on že jo že to je to co chce 💡 a já mu říkám že chtěl H 😯 a on však jo ,no ono to je sním těžký 😀 😀 😀

basnak
              Účastník

No jak vidím máš to těžký. Sám neví co chce. Rozhodně bych ale nedoporučoval feedr pokud neví co to obnáší. Je to úplně jiné nářadí a když vidím pány (50+) jak se k udicím chovají, tak nemám slov. Přetěžování šrotem, teď někteří nemají ponětí, že s citlivou chytačkou musí přizpůsobit i ostatní vybavení (silon, háčky atd.) A když člověku vysvětluješ že by měl chytat na menší háčky – tak ti vytmaví že takový malý háček nenaváže.
                Je to opravdu rozdílná rybařina – člověk musí být pořád ve střehu, aby stihl zasekávat rychlé záběry. Jo není to prostě naplácat na krmítko kulu šrotu hodit to co nejdál, pověsit číhátko (policajta) sednout si do křesla a hovět si 🙂 a čekat než ten kapřík konečně to přilepí k prutu. Je potřeba mu to vysvětlit. 😀

CT Sazan
                Účastník

čau já to teď chytal atky na kaprové teleskopy , ted už mam děličky a byl sem s nima spokojenej – vytah sem na ně největší ryby . Byly to Dam 360 2,5lbs.
                  Za tu cenu si nemůžu stěžovat , ted je budu brát jen na krátké vycházky . Ale muj vztah k tele carp je rozhodně dobrej .
                  Na http://www.rybashop24.com mají ted tu sérii , kterou nahradili ty pruty co mam já – koupil si je kolega s carp teamu , ještě je teda nevyzkoušel ale vypadají dobře! Přeju donré pořízení!!

sendy-c
                  Účastník

[quote=“basnak“]No jak vidím máš to těžký. Sám neví co chce. Rozhodně bych ale nedoporučoval feedr pokud neví co to obnáší. Je to úplně jiné nářadí a když vidím pány (50+) jak se k udicím chovají, tak nemám slov. Přetěžování šrotem, teď někteří nemají ponětí, že s citlivou chytačkou musí přizpůsobit i ostatní vybavení (silon, háčky atd.) A když člověku vysvětluješ že by měl chytat na menší háčky – tak ti vytmaví že takový malý háček nenaváže.
                    Je to opravdu rozdílná rybařina – člověk musí být pořád ve střehu, aby stihl zasekávat rychlé záběry. Jo není to prostě naplácat na krmítko kulu šrotu hodit to co nejdál, pověsit číhátko (policajta) sednout si do křesla a hovět si 🙂 a čekat než ten kapřík konečně to přilepí k prutu. Je potřeba mu to vysvětlit. 😀

jojo už jeden feder má a celkem mu to jde,on si ho pořídil,že když tam dá kuku nebo bouli tak si bude hrát s cejnama,on jenom že chce házet dál 🙄 no nevým 🙄

sendy-c
                    Účastník

[quote=“CT Sazan“]čau já to teď chytal atky na kaprové teleskopy , ted už mam děličky a byl sem s nima spokojenej – vytah sem na ně největší ryby . Byly to Dam 360 2,5lbs.
                      Za tu cenu si nemůžu stěžovat , ted je budu brát jen na krátké vycházky . Ale muj vztah k tele carp je rozhodně dobrej .
                      Na http://www.rybashop24.com mají ted tu sérii , kterou nahradili ty pruty co mam já – koupil si je kolega s carp teamu , ještě je teda nevyzkoušel ale vypadají dobře! Přeju donré pořízení!!

jooooo to vypadá dobře,no já mu to ukážu a uvydíme je to i cenově slušný díky 😉 😉 😉

Fit
                      Správce

Taky se mi ty pruty líbí. Hlavně se mi líbí ty korkové rukojeti, to je fajnový. Skoro uvažuju, že si je na řeku koupím taky, protože jezdím skoro vždycky na kole, a to jaksi není s děličkama moc praktický 🙂 . Ale mám podobné, možná trochu obyčejnější 3,30 m, cena ale byla podobná a drží taky dobře. Loni jsem na ně zdolal úplně v poho kapra skoro 80cm a to jsem ho docela rval, takže asi nic kupovat nebudu, dokud to zase nezlomím 😆 . Na malou řeku a hodně krátké vycházky mi to vyhovuje. Nepotřebuju s sebou vždycky tahat děličky 😉 . Dám nějaký fotky z chytání, fakt mi to stačí a chytnu na to všechno 😎 . Až se někdy divím, co to vydrží 🙂 . Jedinou nevýhodou je to, že to není takovej požitek ze zdolávání, kdo si to někdy zkusí s děličkou, tak ví, o čem mluvím, je to prostě jiné a lepší (citlivější) 😉 .

CT Sazan
                        Účastník

jo já taky jezdim na kole takže je to dobrý , ještě sem děličky nevyzkoušel – mam je od vánoc takže nemůžu soudit ale na ty teleskopy sem vytah osobak (15,6) bez problémů . Fungovali dobře . Teď už sem ale chtěl děličky a většíá navijáky

Fit
                          Správce

Tak jsem neodolal a stejně si nakonec pořídil obyčejné trojděličky na řeku (na krátkodobé vycházky) 🙂 .

Sáhl jsem po tomto: FanaticCarp délka 3,30 m; testovací křivka 3 lb (http://www.parys.cz/mivardi-fanatic-carp.php?_ShopSearch%5BSearchType%5D=0)

Akorát nevím, jak to všechno naházím na kolo 😆 . Teleskopy byly teleskopy, takhle to bude futrál na pruty + ještě batoh. Taky bych to chtěl mít vždycky navázaný, ale zase mám obavy, aby se mi ve futrálu nepoškodily vlasce… No uvidím, jak to bude vypadat. Prostě děličky jsou děličky. Jinak musím říct, že vypadají za ty prachy fakt pěkně. Možná by mohly být třeba jen 2,5 lbs, ale tak zase se do toho můžu opřít v případě vázek 😉 .

Doufám, že si hned nerozbiju tlamu, až pojedu na ryby 😆 😆 😆

CT Sazan
                            Účastník

jo jo vypadají fakt pěkně ale ta přeprava je problém no 😥 ja sem se svejma tele carp spokojenej …

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (celkem z 13)
                            • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.