[Rada] Naviják do cca 2.000Kč

Úvod Diskuze Vybavení a technika lovu Pruty a navijáky [Rada] Naviják do cca 2.000Kč

• Toto téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (6 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Fit a poslední změna proběhla před 12 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (celkem z 10)
  • Autor
    Zápisy
    Tooomer2
    Účastník

Ahoj všem,
      rád bych se Vás zeptal na Váš názor ohledně výběru kaprařského navijáku k děličkám Ultimate Bionic. Jsem limitován (jak jinak) částkou kolem 4.000 za 2 ks 😥 . Samozřejmě jsem se díval všude možně, četl jsem články, navštívil několik prodejen a poslechl si návrhy prodejců a tak, ale nabídka je poměrně široká a jeden říká to a druhý zase ono…
      Z mého pohledu by byl optimální SHIMANO LC, ovšem to bych měl vzhledem k limitu jen jeden 😕 a to asi není úplně ono… Takže jak to vidím, budu muset jednak oželet Shimano a druhak asi i baitrunner, co jsem se díval..

Otázka pro Vás: Co říkáte navijáku MIVARDI Maximus 1 ?

http://www.nikl.cz/p1037-navijak-front-drag-maximus-1-metal.php
      Měl jsem možnost si jej prohlédnout, je to pěkný kousek, celokov, takže trochu váží, ale jinak brzda, klička a vůbec celkově vypadá moc pěkně a bitelně, jen možná co mi vadí, že nemá baita…jsem na něj celkem zvyklý…a nevím jestli právě díky své robustnosti nebude při delším zdolávání ryby těžký. 🙄 Prodejce mi jej rovněž v této cenové relaci doporučoval, ikdyž mi mohl nabídnout jiné modely, ale tento skutečně vyzdvihl. Samozřejmě jeho názor respektuji, ale zároveň bych rád slyšel názor někoho dalšího, neutrálního..

Otázka 2: Pokud se Vám tento model nelíbí nebo jej prostě neznáte, můžete mi doporučit jiný model s nímž máte vlastní dobré zkušenosti a doporučili by jste jej ke koupi?

Předem děkuji za Vaši ochotu pomoci, pěkný den a „ohnutý klacky“

T.

Fit
      Správce

Ahoj,
        ten konkrétní model, co jsi dal odkaz neznám, ale nevypadá špatně si myslím. Také mám raději baitrunnery. Pokud chceš něco za ty peníze zhruba, tak co třeba něco takového:

SPRO Super Long Cast LCS 460
        Okuma POWER LINER 865
        Tica Abyss TF 9007

Dej si ty názvy do Google a hledej v shopech, cena je vždy zhruba 2.000,- Kč za kus. Všechno to jsou baity. Já sám se rozhoduji, že bych si v zimě něco podobného koupil. Co jsem četl různě názory na netu, tak ty navijáky, které jsem tu vypsal, jsou docela dost vychvalované 😉. Zrovna jsem o tomto psal teď v jiném tématu tady na fóru, viz.: Nové pruty na kapry – poraďte.

Tooomer2
        Účastník

Ahoj, díky za aktivaci účtu, nějak jsem to včera už nestihl 😉

Na ty OKUMY PL jsem už koukal, měl jsem je v obchodě i v ruce, ale zcela na rovinu, pokud je srovnáš, tak ten MMaximus je kusanec jak blázen, když točíš kličkou tak nic nevrže, nevyklá se, necvaká… žádná vůle, nic…a brzda….ta cvrká jak ze Švýcar…to jako jo….a to o té Okumě nemohu říct (co jsem měl v ruce) a cena Okumy byla o cca 200 Kč vyšší, takže volit mezi těmito dvěma, tak Okuma nemá šanci. Jasně, že by to chtělo si je oba zkusit u vody, ale to člověk asi nemá moc možnost…většinou…

Co se týče těch dalších dvou, neměl jsem tu čest, jen se mi dostalo globálního hodnocení značky, což není moc vypovídající…je to jako u televizí nebo aut…někdo rád to, jiný ono…takže proto hledám názory z praxe…
          Trochu mě tlačí čas, v pátek jedu na týden lov…ale nechci to uspěchat.. 🙄

Mike
          Účastník

Já bych se Tici nebál.Už dva roky používám Sceptery a zatím jsem nadmíru spokojen. Nemám tedy Baitrunner, ten jsem ani nechtěl, ale jinak uplná spokojenost ..
            A 2 000 za kus máš dobrý rozpočet, to se dá sehnat slušný naviják..
            Přeji štastnou ruku při výběru 🙂

Tooomer2
            Účastník

Zdárek, tak jsem to dneska vyřešil a koupil jsem ty Maximy..četl jsem ještě nějaké reference a vesměs pozitivní…..už je mám na děličkách…a docela mazec….brzdička přede jako kolovrátek, a navíjení jedna báseň….zítra ráno je jedu otestovat k vodě, tak když bude štěstí a bude to kousat, tak sem hodím nějaké info…

TICA SCEPTER GF 😉

redybond
              Účastník

Musím jen souhlasit s MartinemLK a Mikem. Kup si Tica Scepter GF a neprohloupíš ani omylem.Za ty kačule jsou víc než super. A že nemají bait? Zvykneš si rychle.

Fit
                Správce

Tak on už si koupil ty Maximy, jak tu výše psal. Nicméně, já o nich možná ještě budu v zimě taky uvažovat. Za každou cenu nemusím mít bait, není problém si brzdu povolit a pak utáhnout, důležitá je spolehlivost 😉 . No uvidím…

CT Sazan
                  Účastník

Táta má tica abyss s baitem a je s nima naprosto spokojenej, ani nejsou moc drahý…
                    Fit: vybodni se na bait, je to lepší bez něj, já vim o čem mluvim, taky sem se bál přejít na přední brzdu, ale pozoruju že je to o hodně lepší . . .

Fit
                    Správce

[quote=“CT Sazan“]Táta má tica abyss s baitem a je s nima naprosto spokojenej, ani nejsou moc drahý…
                      Fit: vybodni se na bait, je to lepší bez něj, já vim o čem mluvim, taky sem se bál přejít na přední brzdu, ale pozoruju že je to o hodně lepší . . .

Jo, tak přední brzdu má i ten bait. Ale spíš jde o to, že čím míň věcí v tom navijáku máš, tím větší šance, že se v tom nic nevysype a bude to dobře šlapat 😉 . Ještě k tomu, když se jedná o ne tak drahé modely. Ještě o tom budu uvažovat. Ono když člověk chytá na únikovou montáž a kapr se s tím rozjede, tak už ta chvilka na utažení brzdy nehraje žádnou roli. No, v jednoduchosti je síla. Stačí si asi odvyknout no.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (celkem z 10)
                    • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.