Rozdíl 3 a 2 dělička

Úvod Diskuze Vybavení a technika lovu Pruty a navijáky Rozdíl 3 a 2 dělička

• Toto téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Fild@ a poslední změna proběhla před 10 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Zápisy
    Boban
    Účastník

Ahoj, jaký poznám já, jako začátečník s lovem s kaprovými děličkami, rozdíl u 12ft 2,75lbs dvoj nebo trojděliček? rozdíl v nahazování, zdolávání, poznám to vlastně nebo je to jedno? v čem jsou výhody a nevýhody jednotlivých druhů? díky za reakce 😳

Fit
      Správce

Ahoj,
        čím méně dílů, tím líp 😉 . Prut zkrátka obvykle daleko lépe pracuje a je i vhodnější na delší náhozy. Samozřejmě je to ale na úkor transportu. Je tedy na každém, jak se rozhodne. A taky není prut jako prut, jsou v tom velké rozdíly (cena/kvalita).

Luba
        Účastník

Pro lepší akci při zdolávání je lepší dvojdělička. Je to dáno už tím že prut se pěkně zužuje ke špičce. Trojdělička je většinou tužší protože jí ztužují spojovací díly, které jsou také zároveň těžší. Takže 2,75lbs působí spíš jako 3lbs. Česky je to prostě větší kopyto (ovšem ne zas o tolik), ale transportní délka bývá někdy rozhodující. Vždycky je něco za něco, např u teleskopů není ideální umístění oček atd.

Boban
          Účastník

Super, díky. mám teď jak 12ft 2,75lbs dvoudíl tak trojdíl (ten je 3lbs ale prý se chová spíš jak 2,75lbs) tak jsem zvědavý … jestli to bude taky tak super chytání jak s těmi dvoj, tak tdou pryč a nechám si jen trojděličky 🙂

Fild@
            Účastník

Nedávno jsem měnil 3-děličky 3,60m 2,75lbs za 2-děličky 3,60m 3lbs a rozdíl v akci prutu je znát. Z dvoudílem se mi daleko lépe nahazuje, akce suprová, zpátky bych do trojdílu nešel. I na úkor delších přepravních rozměrů, si je nemohu vynachválit….

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
            • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.