Veľkosť boilies

Úvod Diskuze Nástrahy a návnady Boilies a pelety Veľkosť boilies

• Toto téma obsahuje celkem 19 odpovědí. Do diskuze (8 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Fit a poslední změna proběhla před 10 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (celkem z 20)
  • Autor
    Zápisy

Osobne nejak radikálne medzi ročnými obdobiami nemením veľkosť svojích nástrah,na JAR začínam z tými 16mm ale niekedy aj 2x,cez leto sa vyšplhám na 22m ani na jeeseň to neni problém a teraz cez zimu naposledy som chytal na 18-20mm,ale skušal som aj používať aj miniboilies ale to skor na rýchlu rybačku alebo iba na fedeer….
    myslíte ma velkosť až taký vplyv??? 😉 teda mám svoje overené ,aj určite skusenosti ale zaujíma ma ako vy st ena to lebo viem že niekto dáava na jar aj 12mm a cez leto aj 30mm,samozrejme že záleži od mnoha okolnosti ako napriklad revir a pdoobne,ale tak pre mna je asi taký zlaty stred tých 20mm,je to taký univerzal ktory sa asi nebojiím použiť hocikedy cez rok 😉

Fit
    Správce

Já si taky myslím, že je to hodně o revíru a o tom, jaké tam jsou ryby. Osobně nejčastěji chytám na 20mm. A myslím si, že těch 18-20mm je tak ten univerzál jak píšeš. Jinak miniboilie nebo peletky jsou na krátkodobé chytání moc dobré. Použiješ krmítko a nebo PVA a není co řešit.

Jestli má velikost nějaký vliv? To si nejsem jistý, ale spíše si myslím, že trochu jo. V nějaké knize jsem četl, že je to také o tom, na co jsou kapři zvyklí (jakou přijímají přírodní potravu a její velikost). Ale zase když mají hlad…, tak snad musí vzít všechno 🙂 .

[quote=“Fit“]Já si taky myslím, že je to hodně o revíru a o tom, jaké tam jsou ryby. Osobně nejčastěji chytám na 20mm. A myslím si, že těch 18-20mm je tak ten univerzál jak píšeš. Jinak miniboilie nebo peletky jsou na krátkodobé chytání moc dobré. Použiješ krmítko a nebo PVA a není co řešit.

Jestli má velikost nějaký vliv? To si nejsem jistý, ale spíše si myslím, že trochu jo. V nějaké knize jsem četl, že je to také o tom, na co jsou kapři zvyklí (jakou přijímají přírodní potravu a její velikost). Ale zase když mají hlad…, tak snad musí vzít všechno 🙂 .

Asi nejka tak,ked som aj ja hladný tak si nevyberám a žožerem hocičo 😀😀

CT Sazan
      Účastník

určitě 18 – 20 mm ale někdy i větší . Na krátkodobé chytání mini boilies a csl pelety do punčochy

Najviac čosom dával tak asi 2x22mm viac som ani nedával a najmenej tých 10mm 😉

simor
        Účastník

Zdar.
          jestli mohu přispět tak určitě záleží na teplotě vody/aktivitě ryb/ a taky revíru.Chytal jsem i tak kde když nedáš kouli alespoň 30 tak větší kapr jak 50-60 nepřijde,větší to nestihne 😀 nebo někde v pahně na panáčka 2×22 a
          byl problém dostat většího jak 60.Takže proměnných je opravdu hodně.

čo by si nemohol nato si tu 😀😀 no je to pravda záleží to od mnoha činitelov! 😉

basnak
          Účastník

Rozhodně se nebojím použít v létě velké rozměry koulís. V zimě a na jaře 16mm, protože menší rolball nemám. V létě si dělám tyhle koulís 🙂 :

NO jasne ved na takéto chytávam aj ja,ked si spravim aj takéto tvary ked šulám ,vždy,myslím že to neni zlá vec 😉

jojcko
            Účastník

[quote=“MartinLK“]NO jasne ved na takéto chytávam aj ja,ked si spravim aj takéto tvary ked šulám ,vždy,myslím že to neni zlá vec 😉

martin trosku odveci ale ospravedlnujem sa
              nemohol by si mi poslat ten obrazok co mas v profile s tym vytetovanym kaprom? cosi si chcem dat vytetovat a velmi sa mi tten tvoj obrazok paci….dikes

Black pepe
              Účastník

[quote=“basnak“]Rozhodně se nebojím použít v létě velké rozměry koulís. V zimě a na jaře 16mm, protože menší rolball nemám. V létě si dělám tyhle koulís 🙂 :

koulis.jpg

Rozhodne súhlasím!!!
                Sezonu čo sezonu som používal 20mm boilies alebo ich kombináciu,nezáležalo či je to pop-up,balanced alebo klasika rozhodne v každom ročnom období či skoro na jar alebo neskoro v novembri..Min.rok som si všimol ako kámoši používajú úspechom nielen na našich vodách ale aj v zahraničí boilies 24mm a viac čo ma upútalo a pravde povediac od tej chvíle ich používam aj ja a voláme to PINPONGÁČE, 😉Som presvedčený že vadší priemer v určitých situáciach má opodstatnenie a netreba sa toho bát aj ked neprichádza na Pinpongáč niekolko dní záber 😉 😉Osobne si radšej na vadšiu rybu počkám ako zbytočne vyvážat prúty na lovné miesto a tým rušit kapre pri krmení…ale to je len môj osobný názor nič viac 🙂 😀

Fit
                Správce

Já taky souhlasím, na dvacítky chytám po celej rok. Jinak teď na Lužnici beru s sebou na zkoušku taky 25mm, tak jsem zvědavej, jestli na to něco většího přijde 😉 .

tatnda
                  Účastník

Zdravím,na malém revírku zkouším naučit kapry na boilies,ale zatím bez úspěchu.Nejdou ani na jiné pamlsky jako kukuřice,foukačka a jiné.Je možné,že je někdo překrmil kukuřicí.Stává se,že kapři nepřijdou na chuť zrovna podanému boilies,tak mám dotaz,jak dlouho to zkoušet na původní boilies než zkusit přezbrojit na jiný?Samo,že dávám půlky kuliček a postupně přidávám celé(20mm),ale zatím jen jeden ťuk za týden.

Fit
                    Správce

tatnda: No sám píšeš, že nejdou ani na jiné nástrahy… Tak třeba nebude chyba v boiliesu… Co takhle vyzkoušet nějaké jiné místo? A nebo bude chyba ještě někde jinde, třeba v montáži. Ale spíš si myslím, že tam ty kapry nemáš. Osobně bych začal krmit v těch místech, odkud se kapři tahají třeba i na jiné nástrahy. Důležité je, aby tam ti kapři vůbec byli. Kde nejsou ryby, nemůže být ani záběr.

Taky jsi nenapsal o jakou vodu se jedná, jak je to velký revír atd. Takže těžko říct.

tatnda
                      Účastník

Zdarec,je to revír kolem 3ha a kapři tam jsou,jak stará osádka tak nová,napouštěli se kapři před dvěma,třema týdny kolem 60 cm.Mám ale dojem že je někdo nakrmil kukuřicí a ta teď bobtná a bude trvat týden,dva,než začnou brát.Když už někdo vytáhne kapříka,tak záběr je malý,spíše připomíná hejno střevlí ťukající do návnady.Když už jsou záběry,tak spíš v mělké vodě,z hloubek nic.V mělké vodě taky krmím,na zlomu,aby si mohly vybrat sloupec dle libosti.Uvidíme ještě pár dnů a pak změním místo,možná i kuličky.

Fit
                        Správce

No tak jestli tam někdo naházel nějaké obrovské množství kukuřice, tak je to možné. Tak musíš zkoušet, dávej třeba na druhý prut i jinou nástrahu. Každopádně pokud to nebere ani na nic jiného, tak bych chybu v boilies neviděl. Asi jedině experimentovat. Držím palce 😉

tatnda
                          Účastník

díky za rady,
                            na druhý prut dávám jiné dobroty,zkusím teď halibutky,ale mám 6mm,jsem zvědav jak je provrtám…díky

Fit
                            Správce

Jo, tak to děláš dobře. 6mm jsou hodně malé, to Ti možná bude praskat u toho provrtávání. To si spíš kup už nějaké předvrtané s dírou a větší. Čím bude teplejší voda, tím ty halibut pelety budou lépe fungovat.

tatnda
                              Účastník

zdravím,zajímalo by mne….nechci zakládat nové téma…..kolik kuliček sežere kapr na jedno „posezení“,jestli je to několik kusů nebo několik desítek kusů,jestli jde překrmit kapr,ikdyž bych použil lehce stravitelné boilies,díky

Fit
                                Správce

tatnda: Tak to netuším, kolik toho dokáže kapr sežrat. Asi to bude určitě úměrné jeho velikosti 🙂 . A jestli se může přežrat, to si myslím, že jo. Když se překrmí, tak to pak nebere. Ale nejsem odborník na biologii kapra. Docela zajímavá otázka, třeba tu někdo dá fundovanou odpověď 😉 .

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (celkem z 20)
                                • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.