vlasce

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)
  • Autor
    Zápisy

Zdravim potřeboval bych poradit jakou tlošťku vlasce bych měl vzít aby to uneslo tak 10-12 kg dík

Fit
    Správce

[quote=“tomas22″]Zdravim potřeboval bych poradit jakou tlošťku vlasce bych měl vzít aby to uneslo tak 10-12 kg dík

Ahoj,
      záleží na konkrétním druhu vlasce 😉 . Obecně to bude nějaký lepší vlasec kolem 0,30 – 0,35mm. Já mám třeba 0,30mm o nosnosti 10,4kg.

Petr Koch
      Účastník

Zrovna dnes jsem si pořídil novej vlasec. Používal jsem ho před pár lety a neměl jsem s ním problém, potom jsem začal experimentovat s různýma jinýma jako Shimano technium, Colmic, Sufix ( tritanium, xl strong),…
        A nakonec jsem se vrátil k Shimanu Catana 0,35 v olivové barvě. Za 600,- kč 1000m. Ultegry jsou plně nabitý a zítra na ně valím… Má nosnost něco kolem 12kg a proti techniu má tu výhodu, že není tak tvrdej a i barva je příjemnější… 😉

Není to tak dávno,co si mylsel kolega, když dá vlasec 0,35mm,že má vyhráno. Měl v okolí vázky a já ho varoval, před tím, že rybu neudrží a nabízel jsem mu své 0,50mm vlasce, nechtěl. V noci mi volal a vyklepaným hlasem mi říkal, jak mu cosik shodilo stojan, prut see mu seknul na břehu o keřík ta ho naštěstí stačil zachytit a vlasec? Během chvilinky ho ryba předřela. Samo,že ráno už namotával silnější vlasce, ale bylo pozdě. Ryba mu ještě nějaká přišla,ale nej měla kolem 70cm. poslední dobou razím an výpravách pravidla „Stačí jeden záběr, zdolat a položit na podložku“. Pro to radši předimenzovanou sestavu, kterou můžu ukotvit „bekama“ ke dnu než chytat takhle na hazard. Vše je o dané loalitě, velikosti, jestli tam jsou vázky, mušle…

Není to spíše o tom, že se nevěnuji prutům? V 50tých a 60tých letech se to praktikovalo tak, že jsi hodil hák uvázaný na prádelní šnůře a ráno se šel, rádoby rybář, podívat zda tam něco není. To je asi stejné, jako by si myslivec na jelena vzal kulomet, s odůvodněním, je tam hustý les. Myslím si, že i ten kapr si zaslouží šanci, ale to chce taky trochu sportovního ducha a ne lano na sumce.

Omlouvám se, ale opomenul jsem pouze poznamenat, že toto byla reakce na příspěvek p.Macina.

marduk
        Účastník

Zdravim,ma niekto skusenosti s vlascami od znacky Mivardi? Konkretne Mivardi royal carp,pripadne ine od tohto vyrobcu…Zaujima ma hlavne,ci sa udaj o nosnosti priblizuje udaju udavanym vyrobcom

CT Sazan
          Účastník

s těmito vlasci zkušenosti nemam ale používam senzor line 0.30 mm (Jet Fish) a drží hodně dobře a nosnost je někde nad deseti kilama to ted nevim přesně.
            Ani nejsou moc drahý..

Fit
            Správce

[quote=“CT Sazan“]s těmito vlasci zkušenosti nemam ale používam senzor line 0.30 mm (Jet Fish) a drží hodně dobře a nosnost je někde nad deseti kilama to ted nevim přesně.
              Ani nejsou moc drahý..

Senzor line taky používám a mám ty nejlepší zkušenosti 😉 . Měl jsem 0,30 i 0,35 a je to fakt super vlasec, kterej vydrží snad vše, nepřetrhl jsem ho ani když jsem chtěl 🙂 . Jinak stejně si myslím, že větší sílu jak 7kg člověk nepotřebuje, protože při takové síle už praská většina děliček. Spíš je důležitější vlasec kontrolovat, jestli není někde poškozený…

Nevy
              Účastník

Chcel by som sa opytat ci ma z vas niekto skusenosti s vlascom CARBOTEX BOILIE & CARP 600 m. Popripade nejake porovnanie so Sufix Tritaniom by bodlo. Doteraz som pouzival sufix tritanium chcem tento rok odskusat daco ine.

petersintal
                Účastník

[quote=“Nevy“]Chcel by som sa opytat ci ma z vas niekto skusenosti s vlascom CARBOTEX BOILIE & CARP 600 m. Popripade nejake porovnanie so Sufix Tritaniom by bodlo. Doteraz som pouzival sufix tritanium chcem tento rok odskusat daco ine.

Minuly rok som na ten carbotex chytal. neni nic na co by som sa stazoval ale chytam vacsinou tak 60-70 m. Nikdy som nezavazal na vacsiu vzdialenost. Preco chces menit sufix tritanium? ja som tento rok navinul prave ten 😀 dufam ze to nebola chyba.

[quote=“tomas22″]Zdravim potřeboval bych poradit jakou tlošťku vlasce bych měl vzít aby to uneslo tak 10-12 kg dík

Ako bolo spomínané,záleži od kavlity,ale myslim že ked zobereš silon v priemere 0,30mm nič nepokaziš!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)
                • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.