Závesné olovo

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Autor
    Zápisy
    Richard T.
    Účastník

Zdar. Chcel by som sa vás opýtať akú váhu olova by ste mi poradili do klipu ? Moja udica je kaprová a má zaťaž do 100g 🙂

Fit
      Správce

Ahoj,
        zátěž je třeba vybírat podle toho, na jakém revíru chytáš. Např. na jakou chytáš vzdálenost, pokud je to na řece, tak jak je silný proud, vliv větru atd. Podle toho se vybírá vhodné olovo.

Pokud chceš chytat na únikovou montáž, tak je dobré mít aspoň olovo kolem 60g (kvůli zapíchnutí háčku), ale je možné použít i o trochu míň. U průběžné je to v podstatě jedno, jde o to, aby ti to nebral proud a aby jsi mohl dostatečně vyšponovat vlasec. Kdyžtak se ptej, kdyby ti nebylo něco jasné.

Richard T.
        Účastník

Chytám na Vn (vodnej nádrži) 🙂 Chcel by som zahodiť aspoň 30-40 metrov 😀 kúpil som si 100g olovko! myslíte že si tým preťažujem prút ?

Fit
          Správce

A jaký máš prut? Teleskop nebo děličku? Na 30-40 metrů ti bez problémů bude stačit olovo 60-80 g. Pokud tam není nějaký proud, což asi nebude, když je to nádrž, tak ani tak velké olovo dávat nemusíš 😉 . Když chytám na takovou vzdálenost, tak dávám obvykle 70 g.

Richard T.
            Účastník

Mám teleskop 🙂 Záleží na tom či mám deličku alebo teleskop ? takže mal by som si kúpiť olovo 60 gramové ??

Fit
              Správce

Tak v podstatě na tom tolik nemusí záležet, ale teleskopický prut se obvykle chová trochu jinak než dělený prut. U teleskopu je často více namáhána špička prutu. Být tebou, tak ten teleskop tolik nezatěžuji a použiju olovo 60-80g. Těch 60g klidně můžeš zkusit, určitě to bude stačit na to, co potřebuješ 😉 . Můžeš k tomu přidat ještě nějaké PVA s boiliesem nebo peletami a líp se ti bude z lehčím olovem nahazovat a vlastně i zdolávat ryby.

Richard T.
                Účastník

Jj. Diky. V sobotu idem k vode tak už sa teším 🙂 A idem kúpiť olovo 😆 :mrgreen: Tak posledná otázka stačí mi 60 alebo mam kúpiť 70 gramové olovo ?

Fit
                  Správce

Je to v podstatě jedno, to už je detail. Ale pokud budeš chytat na tu vzdálenost 30-40 metrů od břehu a na stojaté vodě, tak 60g bude bez problémů stačit. Ať se daří 😉

Richard T.
                    Účastník

🙂 Diky ale idem do shopu až v štvrtok 😀 ale mal som ísť dnes ale som zistil že mi ešte niečo treba tak pojdem s kamošom 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
                    • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.