Zkušenosti se SHIMANO BAITRUNNER DL 10000 RA

Úvod Diskuze Vybavení a technika lovu Pruty a navijáky Zkušenosti se SHIMANO BAITRUNNER DL 10000 RA

• Toto téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Glgin a poslední změna proběhla před 10 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
  • Autor
    Zápisy
    petko38
    Účastník

ma volkdo skusenosty s timto navijakom SHIMANO BAITRUNNER DL 10000 RA

Luba
      Účastník

Ahoj!
        Zkušenosti mám především se staršími modely Aero GTE a Super baitrunner XTEA. Nebudu tu pět chválu, ale jsem už roky maximálně spokojen co se týká chodu, vůlí a funkčnosti. Baitrunner funguje naprosto spolehlivě, jen je potřeba trochu více síly na přepínání při zatočení kličkou. Perfektní je že když se naviják zastaví, necouvne ani o milimetr. Pravda že někdo si těžko zvyká na dvojkličku a seřizování brzdy a brzdy baitrunneru vzadu hned zasebou. Mě už to přijde normální.
        RAčko má sice jen 4 ložiska, ale ani po ročním testování se vůle nezvětšily.
        Myslím že za cenu něco přes dva tisíce je to vynikající volba.

petko38
        Účastník

chcem navijak na feder povodne som chcel spro navijaky potrebujem hadzat 70 metrov heavy fedrom 3.9 mislim ze te shimana bi to mohli zvladnut len skoda ze nemaju prednu brzdu

Luba
          Účastník

Pravda je že RAčko je vyloženě kaprařský naviják a na feeder se mi 10000 zdá až příliš velká a těžká (580 gramů). Odhoz 70 m jí nedělá problémy, ale spíš to bude záležet víc na prutu. Mimochodem tělo navijáku je stejné pro 6000, 8000 a 10000, jen je rozdílná velikost (hloubka) cívky. Z toho vyplývá, že pokud budeš mít cívku plnou, budou odhozy zhruba stejné pro všechny tři verze, což by mohlo znamenat nějakou úsporu v ceně, ceně vlasce i něco málo na váze.
            Jak už jsem psal, na zadní brzdu se dá velice rychle zvyknout, nehledě na její jemnost, takže za dobu používání jsem na ni sahal jen pokud jsem potřeboval hodit hodně daleko přes 100m a bál jsem se proklouznutí odpalovky po prstu. Dotažení a povolení cca o tři zoubky.

Zdravím,
            konkrétně s tímto zkušenost nemám, minulý týden jsem ale po dlouhé rozvaze koupil tento: http://www.rybashop24.com/Rybarske-navijaky/Shimano-Ultegra-XTC.html?force_sid=a96d9d48673db1868aef3aa16d3df47b Dovezli my ho zdarma až domů, tak na to mrkni 🙂 Já si nemůžu stěžovat.

Ahoj, ja sem koupil Baitrunner DL 10000 tady, su z brna a zkousel sem ho rovnou na obchode. Mam ho rok a funguje v pohode, zadny zadrhavani nic

Glgin
            Účastník

Ahoj,mám je 6tým rokem a stále bez poruchy či nějakého problému fungují na 100%.Už xkrát zmokly či na nich byla jinovatka a v pohodě.Za celou dobu sem jim ještě nedopřál ani žádný servis ikdyž už bych mohl 🙂.Jak baitrunner tak i zadní brzda jsou v pořádku.Nijak zvlášť o ně nepečuju.Celoročně je mám v batohu.Co se týče zdolávání tak zatím jsem měl možnost s nimy vytáhnout max 10kg kapra.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
            • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.