Dyje 3A1 " VČELÍN" – 461 021
Úvod › Diskuze › Revíry › České a slovenské revíry › Dyje 3A1 " VČELÍN" – 461 021
- Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Fit a poslední změna proběhla před 12 roky a 3 měsíci.
-
AutorZápisy
-
9.5.2012 v 6.34 #258840
Zdravím Vás všechny. Pokud jste někdo z Břeclavi a nebo jezdíte na tento revír. Podělte se o svoje úlovky. Byl jsem na rybách dva dny. Ne v kuse, ale pouze jsem docházel. Mám to skoro u domu. Zkoušel jsem plno návnad,ale ukázalo se, že chytání na krmítko + kukuřice nebo foukačka je zaručená chatačka. Pokud jsem zkoušel chytat na boilie nebo pelety, tak záběr nebyl vůbec. Jeden den jsem zkoušel cca 4 hodiny a druhý den 2 hodiny na tytonávnady a záběr nic. Ale pokud jsem udělal montáž jako „domorodci“ , tak se záběr dostavil. Udělal jsem si malý kompromis. Dal jsem si montáž jako na boilie a pod háček jsem dal kukuřici ale ve vetším provedení a tu jsem měl naBOOSTRovanou!!! A záběry byly. Pěkné záběry od kapra. Prostě jízda, bez jakéhokoliv poskakování čihátka. Prostě hnedka letěl….
Rybáři okolo mě, měli záběry…klasika…poskakování čihátka a pak třeba zásek bez ryby…ale mě hnedka vyrazil a stratil jsem pouze jednu rybu a to díky přezíznutí návazce…
Chytil jsem celkem 9 kapříků a jeden stál za foto jinak to byli “ miminka“ cca 40cm…ale pěkně stavění… prostě násada…
9.5.2012 v 10.33 #258841SpeedyXxX: Pěkné záběry jsi měl pravděpodobně proto, že jsi chytal vlasovou metodu, a tak se kapr dobře zasekne 😉 .Na boilies bych to občas zkoušel, jenom to nahodit s PVA, případně třeba halibut pelety nebo něco jiného. A dát větší průměr. Ono třeba nemáš záběry tady od těch menších ryb, ale větší kapr to vezme bez problémů. S jedním prutem bych se třeba bavil na tu kukuřici a druhý bych tam nahodil na boilie nebo peletu, někam kde je klid. Chce to vydržet a věřit
😉 . Kapr vezme boilie naprosto v pohodě i na panenské vodě, kde s ním nepřišel do styku. Už se mi to ověřilo mnohokrát. Naposledy teď v neděli, kdy jsem hodil 16mm neutrálně vyváženou kuličku na 15cm návazec pod krmítkem a asi za hodinu tam byl kapřík kolem 50 cm. Chce to mít atraktivní boilie, pokud dopředu nekrmíš…, zkusil bych nějaký booster, dip a nebo třeba obalovací pastu, přidá to na atraktivitě.Jinak ten revír samozřejmě neznám, tak nemůžu poradit…
9.5.2012 v 18.32 #258847Chlape, jak píšeš, tak to je…já dávám návnadu na “ kapra“ pod háček a proto se mi líbí i ty záběry. Prostě jízda a jen přizvednu prut a je tam…prostě paráda… Zítra zkusím jiný revír a uvidím co se stane…. Chci zkusit Vltavu nebo Berounku. Pak dám vědět co se stalo…
9.5.2012 v 20.18 #258849Jo, dej vědět, držím palce 😉 .Já jsem to už dřív zkoušel a testoval, ještě v začátcích, když jsem začínal chytat před lety vlasovou metodou… Ještě mi nebylo ani 15 let, tak jsem chytal pouze na jeden prut. Vedle lovící rybář nahazoval pár metrů ode mě. Oba stejné krmení a stejnou nástrahu. Jenom s tím rozdílem, že já jsem měl tři zrnka kukuřice na vlasu a on napichoval dvě zrnka na háček. Takhle jsem to zkoušeli vícekrát a vždycky jsem měl mnohonásobně více zdolaných ryb. A hlavně velmi málo se stávalo, že se mi ryba vyháčkovala při zdolávání. Zcela volný háček znamená hodně a je mnohem větší šance, že se kapr dobře sekne
😉 .17.8.2012 v 19.41 #259186Podávám další informaci z této svazové vody. Jak je již vidět z nadpisu, tak se jedná o svazový revír Dyje 3A1 – číslo revíru 461 021. Moje návštěvy se uskutečnili v rozmezí dvou týdnů. k Vodě jsem docházel „ambulantně“, jelikož se jedná o revír, který mám blízko bydliště. Jak zde píšu, tak revír se nachází v blízkosti mého bydliště, a proto jsem nemusel trávit mnoho hodin a případně dní u vody. Mé návštěvy na tomto revíru byly pokaždé na jiném místě. V tomto revíru při chytání na feeder, stačí použít trochu krmení a chytat. Při chytání na feeder jsem použil krmení od MIVARDY V1 ( 3kg balení) a na háček jsem použil kukuřici. Prostě takovou klasiku a záběry byly. Jednalo se o cejny a malé kapříky.
A některé mé návštěvy byly v duchy “ LOV KAPRA “ Tady na webu jsem získal od jednoho našeho kolegy recept na boilie a tak jsem jej zkusil udělat a malinko poupravit. Při vyhotovení prvních boili se mi to dle mého názoru povedlo. ( viz. obr 1-3)
Ale nebudu zatajovat, nedůležitější bylo to, co se stalo po příchodu k vodě. Jelikož se jedná o revír, který je dostatečně zarybněný, tak jsem se rozhodnul nekrmin a nepoužívat PVA. Jedná se o revír, kde dnes a denně, chytá plno rybářů a každý si myslí, že když zakrmí, tak jen on bude mít šanci a proto jsem se rozhodnul nekrmit.
Udělal jsem prostou a asi laickou montáž ( viz. obr. 4)
Na tuto monzáž se dostavilo dostatečně záběrů a i ryby se dostavily. Bylo to super a myslím si, že pokud se použije i větší množství boilie !neznačkové“, tak se dá ulovit plno hezkých ryb.
Tímto bych chtěl poděkovat členovi “ ZADAR“ za pomoc při mojí tvorbě prvních boilie. Ještě jednou moc děkuji a všem přeji mnoho úlovků u vody.
18.8.2012 v 9.03 #259188SpeedyXxX: Tak to gratulace, už jsi mi psal přes Skype. Ale jenom koukám na tu tvou motnáž, že jsi ji udělal průběžnou. Samozřejmě je to ok a můžeš na ní takhle dál chytat. Máš tam normální závěsku na únikovou montáž a za to jsi dal 2 černé gumové korálky. Kdyby jsi je vynechal, tak ten obratlík můžeš zafixovat do té gumičky a máš únikovou montáž (kapr se sekne o váhu olova). Zároveň ale může ten obratlík z toho vytrhnout a bude to na průběžno, to kdyby jsi to třeba utrhl, tak aby ten kapr nejezdil i s olovem
😉 . Vypadá to takhle v detailu:Už někdy v roce 2006 jsem o tom tady na webu psal článek, tak si můžeš pročíst, kdyby jsi chtěl ;). Článek zde:
-
AutorZápisy
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.