Jaké boilies ???

Úvod Diskuze Nástrahy a návnady Boilies a pelety Jaké boilies ???

• Toto téma obsahuje celkem 25 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel safa a poslední změna proběhla před 5 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (celkem z 26)
  • Autor
    Zápisy
    Mejdy
    Účastník

Dobrý den 😀 chtěl bych se zeptat jaké boilies se vám osvědčilo nejvíce :ú cca v létě na jaře a na podzim 🙂) děkuji

Fit
      Správce

Ahoj,
        já asi nemám žádné veliké favority, myslím si, že funguje více boilies. Záleží na více faktorech (revír, roční období atd.). Ale tak můžu napsat, na co se mi dařilo… Na jaře většinou chytám spíše na sladké směsi a čím je pak teplejší voda, tak začínám používat boilies na rybích moučkách.

V podstatě celý rok mi dobře fungují eXpressky od Mikabaits. Oliheň a Monster crab třeba, jsou i sladké příchutě myslím…

Na jaře jsem hodněkrát bodoval na boilies Scopex od Carpservis Václavík. Od této firmy mi výborně funguje boilies Losos-sardinka, rychle chytací koule, lepší spíš do teplejší vody. Letos chci vyzkoušet novou řadu Boss.

Když jdu jen na pár hodin k vodě, tak naprosto úžasná věc jsou Balanced boilies (neutrálně vyvážené). Loni jsem chytal hodně na tyhle a desítky kaprů, sice třeba do 70 cm, protože hodně chytám na malých vodách, ale je to radost – http://www.carpservis.cz/product_info.php?products_id=63072

Letos zkusím i balanced boilies od firmy Big carp. Dá se s tím dobře chytat i třeba s krmítkem a nebo s peletami v PVA.

A jinak zkoušel jsem mnoho koulí, i třeba méně známé firmy jako Proline, BBR a další… Od BBR nejlepší loni příchuť Ninja red. Na všechno se dá nachytat, něco funguje lépe, něco méně. Ale to neznamená, že jindy to může být obráceně.

Myslím si, že by si každý měl najít své oblíbené boilies sám. Ať už se jedná o kupované nebo domácí 😉 .

Mejdy
        Účastník

Děkuji letos bych chtěl vyskoušet OD Nikla boilies Kill Krill 21mm + booster kill krill 🙂 snad to bude fungovat .. pojedeme na řeku Moravu a na soukromý revír Dešná u jemnice tk snad to na to pude 🙂

Fit
          Správce

Tak na Dešné se dá chytit skoro na cokoliv, je tam kaprů mraky, takže bych z toho neměl obavy 😉 . Ta řeka Morava by mě taky moc lákala, podle fotek je to tam moc krásný.

Xylo
            Účastník

Ja len kratko chytam na gule,zatial len 3 sezony,aj to zväcsa na jesen vzdy a min.rok aj v lete uz.Na jar som este nechytal na gule,ale asi by som si vybral nejake ovocne,brusnica,ananas a dipol ich v dipe rovnakej prichute.V lete a na jesen mi fungovali patentka a olihen,tam bude akakolvek mäsovka asi dobra,treba len vyskusat ktora prichut im najviac šmakuje.Chytam na gulicky od Mikbaits a tak jak Fit,na ich Expressky a som s nimi spokojny.Tento rok chcem od nich vyskusat ich novinu LiveriX.

chalani, cim sa da zmakcit velmi vysusene boilies?? diky za opoved

zadar
              Účastník

Zkus vodu, milý Lojzo 🙂

zadar
                Účastník

Mě fungují nejlépe červené, červeno žluté a takové hnědé 🙂

Fit
                  Správce

[quote=”Miloš”]chalani, cim sa da zmakcit velmi vysusene boilies?? diky za opoved
                    Ahoj, přesně tak, jak píše zadar. Nejlépe to změkčíš tak, když to na nějakou dobu namočíš ve vodě třeba v nějakém kýbli. Pak to můžeš vyndat z vody a třeba ještě trochu přelít nějakým dipem, aby si zvýšil atraktivitu (ale nemusíš).

JSOB
                    Účastník

Moje 😉

V.Malawi
                      Účastník

[quote=”Miloš”]chalani, cim sa da zmakcit velmi vysusene boilies?? diky za opoved,,,vrtáčkem 😆 mám rád velmi vysušené bobulky,,,

Vylda
                        Účastník

Mně fungovalo boilies od firmy Tandem Baits řady Impact Japonská oliheň 😉

duuso
                          Účastník

Dobrý deň a všetkým šťastný Nový rok 2014. Chcel by som sa spýtať skúsenejších: Túto sezónu plánujem vyskúšať gule a pelety od p. Nikla ale mám v tom “hokej”. Doteraz mi každý väčšinou poradil príchuť 3XL a KrillBerry. Moja otázka však je: Ktoré kedy ? Logicky by som uvažoval že ovocné KrillBerry v lete a 3XLko na jar a na jeseň, vie niekto poradiť ? Veľké díky.

supinna
                            Účastník

Já myslím, že KrillBerry je právě do chladnější vody. Já jsem na něj ale vůbec nebyl úspěšný. Od dubna až do listopadu jsem chytal dobře na 3XL, Kill Krill a hlavně Noční můru. Ale záleží také na vodě, kde právě chytáš.

duuso
                              Účastník

Ospravedlňujem sa 😳 , samozrejme som myslel kberry na jar-jeseň a 3xlko cez leto. Má s týmito chuťami niekto skúsenosť ? Doteraz som chytal stále na SB Hot Demon, jahodovú Lastiu, Vyzutého Tondu od Mivardi a LKB Nutric Acid. Výsledky neboli špatné ale na produkty Nikl počúvam z každej strany samá chvály, konkrétne na KBerry a 3xl len neviem napríklad pri 3xlku či je vhodné aj do teplej alebo aj do studenej vody. Díky vopred všetkým za rady.

supinna
                                Účastník

Konkrétně 3XL se mi jevilo úspěšnější v teplejší vodě. Myslím, když ale použiješ opalovací pastu stejné příchutě, určitě se zvýší možnost chytit na ně i brzy na jaře , nebo na chladné podzimní vodě. A nebo na chladné lednové vodě, v letošní zimě- nezimě 😆 😆

Očko
                                  Účastník

[quote=”duuso”]Ospravedlňujem sa 😳 , samozrejme som myslel kberry na jar-jeseň a 3xlko cez leto. Má s týmito chuťami niekto skúsenosť ? Doteraz som chytal stále na SB Hot Demon, jahodovú Lastiu, Vyzutého Tondu od Mivardi a LKB Nutric Acid. Výsledky neboli špatné ale na produkty Nikl počúvam z každej strany samá chvály, konkrétne na KBerry a 3xl len neviem napríklad pri 3xlku či je vhodné aj do teplej alebo aj do studenej vody. Díky vopred všetkým za rady.

Krillberry sa mi velmi osvedcilo v chladnej vode ale da sa nan zachytat aj v lete. 3XLko som v chladnej vode ani neskusal ale v teplejsej vode chytalo dobre.

josef.maty
                                    Účastník

josef.maty jake mate zkusenosti s boilisem pikantni švestka?

Fit
                                      Správce

josef.maty: Já jsem na ní dříve myslím něco málo chytil, už si ale moc nepamatuji. Nejvíce mi od Mikbaits fungují eXpressky s příchutí Oliheň nebo Monster crab.

Luba
                                        Účastník

Vloni a předloni jsem švestku zkoušel a ze začátku se zdála úspěšná, ale velice rychle se to zhoršilo. Mnohem úspěšnější byly kuličkové pelety švestka, když se přidaly třeba k 3XLku. Jistě to může být i revíry na kterých jsem to zkoušel (Trnávka, Hadina, Dešná) což jsou vesměs “soukromáky”, ale osobně musím říct, že mě příchuť švestka moc neoslovila.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (celkem z 26)
                                        • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.