Výroba boilies

Úvod Diskuze Nástrahy a návnady Boilies a pelety Výroba boilies

• Toto téma obsahuje celkem 1,074 odpovědí. Do diskuze (93 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel promo a poslední změna proběhla před 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 21. až 40. (celkem z 1,075)
  • Autor
    Zápisy
    tomas2
    Účastník

zdravim tak už jsem ty kuličky vyrobyl a suší se ,jelikož jsem na ně nikdy nechytal můžete sem dát nějakou fotku návazce s boilies ??

Black pepe
      Účastník

Pozri sekciu: montáž …montáže…

tomas2
        Účastník

jojo sri

tomas2
          Účastník

já myslel jako nějakou fotku jak je to přidělané k háčku a tak

Black pepe
            Účastník

pozri si to na YouTube a daj si vyhladať: „Fox guide to carp“ a najdeš tam presne to čo hladáš myslím že to je druhé video…

tomas2
              Účastník

tak už jsem to zmenšil můžu to dát do bilies ??

Přílohy:
                Black pepe
                Účastník

v pohode to tam daj!!veď nikde nieje napísané že to nemožeš pridávať do boilies mixov… 😉 a okrem iného je to určené pre ryby…

tomas2
                  Účastník

a jak je mám nechat dlouho vyschnout ?? potom z nich vysaju szduch a dám da mrazáku

Black pepe
                    Účastník

Najlepšie aby boli tvrde ako beton…ale v tomto čase neviem či sa ti to podarí ale ak máte kúrenie na tuhé palivo jednoducho ich zaves ku kotlu nad rúru komína a je to..robím to tak keď je vonku kosa na jeseň a na jar. Osobne si zo zmrazovaním nelámem hlavu tak to nepraktizujem tak často iba ak mi ostanú gule z konca sezony a vzduch neodsávam,podla mňa je to zbytočné..

tomas2
                      Účastník

tak je naskládám na síťku do okna a pověsim je nad kotel

Fit
                        Správce

[quote=“tomas2″]tak je naskládám na síťku do okna a pověsim je nad kotel

Tím nic určitě nezkazíš, občas to jen trochu protřepej rukama. Jde jen o to, aby to chytlo nějakou plíseň. Když to ale bude takto pěkně na vzduchu, tak to bude ok.

Black pepe
                          Účastník

[quote=“Fit“][quote=“tomas2″]tak je naskládám na síťku do okna a pověsim je nad kotel

Tím nic určitě nezkazíš, občas to jen trochu protřepej rukama. Jde jen o to, aby to chytlo nějakou plíseň. Když to ale bude takto pěkně na vzduchu, tak to bude ok.

Opravujem kolegu asi myslel „NEchytlo“ nejakou plíseň..

Fit
                            Správce

Jo, díky za opravu, samozřejmě jsem myslel, aby nechytlo. Omlouvám se, včera jsem byl celkově mimo 😆 , byl jsem po oslavě a nebylo mi vůbec dobře 🙂 .

tomas2
                              Účastník

http://www.bioapetit.cz/bio-potraviny/bio-polenta-kukuricna-inst-450g-biolinie
                                u nás v krámě mají jen tohle můžu to pužít do boilies místo kukuřičné mouky ?

Luba
                                Účastník

Nevýhodou této polenty je že bude velmi rychle uvařená, směs hodně lepivá a taky pak bude boilí asi při vysychání praskat. Ve směsi kterou jsi zde před časem uváděl je spousta obilných komponentů a je tu naprostá absence např. sojové mouky (nejlépe termizované) která rovnoměrně rozvrstvuje vodu v boilí a to pak při zmrazování a vysychání nepraská. Takže vynech kukuřičnou mouku a nahraď sojovkou a taky trochu mletého konopí a ptačího zobu bude ku prospěchu. Koule nebudou sice jako beton, ale lépe uvolní esence z anýzu. Také bych cukr nahradil umělým sladidlem aby nedocházelo k nedobrým jevům při delším skladování mimo mrazák. I když alkoholové procesy někdy jsou vítané 😆 .

chcel by som sa opytat za aky cas vie kapor zistit ci v danych boilies su volake proteiny a tak

Fit
                                  Správce

[quote=“Návštěvník“]chcel by som sa opytat za aky cas vie kapor zistit ci v danych boilies su volake proteiny a tak

Osobně nevím, docela i pochybuji, že to někdo bude objektivně vědět. Ale třeba se mýlím. Možná nějaký výrobce boilies by věděl více 🙄

Black pepe
                                    Účastník

Ja si myslím že najprv by ho to musel niekto naučiť čo sú a ako chutia proteíny aby ich vedel rozoznať od inej potravy…Aj keď v podstate prirodzená potrava vo vode ako rozne chrobáky,mušle a pod. obsahujú sami o sebe proteíny…
                                      Ináč na toto nevie asi nikto odpovedať,možno keby vedel kapor hovoriť………. 🙂

matias17
                                      Účastník

[quote=“Pepe imt“]Ja si myslím že najprv by ho to musel niekto naučiť čo sú a ako chutia proteíny aby ich vedel rozoznať od inej potravy…Aj keď v podstate prirodzená potrava vo vode ako rozne chrobáky,mušle a pod. obsahujú sami o sebe proteíny…
                                        Ináč na toto nevie asi nikto odpovedať,možno keby vedel kapor hovoriť………. 🙂
                                        [quote=“Fit“][quote=“Návštěvník“]chcel by som sa opytat za aky cas vie kapor zistit ci v danych boilies su volake proteiny a tak

Osobně nevím, docela i pochybuji, že to někdo bude objektivně vědět. Ale třeba se mýlím. Možná nějaký výrobce boilies by věděl více 🙄

diky za odpovede ja som sa pytal preto lebo v jednej knihe som cital ze po dvoch tyzdnoch ale zas od jedneho kaprara ktory sa vyzna hovoril ze tak po dvoch dnoch

Black pepe
                                        Účastník

Teraz ma napadla jedna vec kde by si sa to možno dočítal a to v knihe ktorá je považovaná za bibliu kaprárov a volá sa: NAVNADY A NASTRAHY NA KAPRY! Je to super kniha od Kena Townlyho a v jednotlivých kapitolách rozpisuje napr.aj proteiny alebo HNV zmesy,rybie múčky,vtáči zob atd…Prečítal som ju niekolko krát a vždy si znej zoberiem niečo nové čo mi predtým ušlo.
                                          Image:
                                          http://www.pelada.sk/literatura-vhs-dvd/knihy/navnady-a-nastrahy-na-kapry/

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 21. až 40. (celkem z 1,075)
                                        • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.