Výroba boilies

Úvod Diskuze Nástrahy a návnady Boilies a pelety Výroba boilies

• Toto téma obsahuje celkem 1,077 odpovědí. Do diskuze (94 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Iginlo a poslední změna proběhla před 2 měsíci a 2 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,001. až 1,020. (celkem z 1,078)
  • Autor
    Zápisy
    ešd
    Účastník

Díky za odpověď, určitě to zkusím a uvidím.

Luba
      Účastník

Jako boilies na krmení to vyhoví ale ty směsi jsou primárně určené na něco jiného. Vlastně by měly „rozjet“ krmné místo tím že vytváří zákal. Jak už jsem tu dřív uvedl obsahují některé komponenty které se opakovaně vznáší k hladině a padají ke dnu. Upravovat takovou směs je zbytečně složité a stejně to nikdy nebude ono tedy pokud se tu budeme bavit o chytání trofejních kaprů. Na to aby braly jakékoli ryby to ovšem stačí jen pro tyto účely bude asi ještě levnější strouhánka a šrot.
        To už mnohem lepší nápad tu prezentuje roxtidy se směsí 50/50, ta je totiž na boilies vhodná.

vena
        Účastník

Zdravím
          Tak nevím co jsou trofejní kapři „“ pro někoho 10+,pro někoho 20+,pro někoho 30+, Loni jsme začínali s klukem s výrobou vlastních boilies a koupili jsme obyčejnou krmítkovku z Hulína,přidali rybí moučku,a světe div se chytali jsme na Lip. Maře kapry kolem +- 10 kg což je na tak vydrancovanou vodu docela úspěch. To jsme ještě neměli ponětí o nějeké tekuté potravě,natož o AK,esencialních olejích a podobně. Na soukromáku ZB chytány kapry na boilies vyrobené z krmítkovky 10+,největší 16,80. Takže pro Nás volba byla opět nakoupit obyčejnou krmítkovku a vyzkoušet ji s přidáním nějaké tekuté potravy. Jinak cena vycházele cca 40kč na kilo koulí.

Luba
          Účastník

vena:
            O.K. Dnes je to trochu jinačí. Pěkní kapři jsou v hodně vodách o soukromákách nemluvě a tak není až takový problém je nachytat v podstatě na cokoli. Ale na vodách kde byly pěkné ryby vydrancovány a místní rybáři měli radost když se chytil pětatřicátník a hned ho odnesli bylo třeba použít něco zacíleného na ty větší a opatrnější ryby. Hodně se totiž změnilo když se začal propagovat lov „chyť a pusť“. Na dobré boilies které je zacílené na ty opravdu velké ryby se dá tam kde chytáš normálně kapry přes deset kilo dostat kapra i mnohonásobně většího. Netvrdím že se taková ryba nedá chytit i třeba na foukačku, ale je to spíš náhoda.

vena
            Účastník

luba“
              Jasně jak píšeš,já chtěl jen lidem naznačit,že se dá zachytat i na boilies vyrobené z krmítkovky a ne hned bláznit a kupovat x věcí jako jsme udělali my. Hodně jsi Nám poradil a to se cení,málokterý člověk by to udělal.

skalam
              Účastník

d

Luba
                Účastník

skalam:
                  Ahoj. Obávám se že snaha dát do směsi pokud možno co nejvíce komponentů je na první pokus vyrobit vlastní boilies trochu mimo. Nejen že to patrně ušoulat nepůjde, ale máš aspoň mírnou představu proč tam co dáváš? Já vím že začátky bývají těžké ale takhle se hned na začátku odradíš a byla by to hlavně drahá zkušenost (na zkrmení nebo vyhození). Doporučuji Ti se podívat na recepty ostatních kluků tady na fóru a jak jsme je upravovali nebo na https://www.kapripohoda.cz/recepty/ a vyber si nějaký jednodušší osvědčený recept. Věř mi že si ušetříš zklamání půjde to ušoulat a chytat to bude. Časem jestli vydržíš určitě dojdeš i k podobně složitému receptu který jsi sem napsal, ale bude to účelné. Samozřejmě pokud budeš chtít můžeme to probrat, ale to by už byl jiný recept. Jo a nedej se odradit, to se srovná….

MisaBure83
                  Účastník

Díky za radu, zkusím to napsat

vena
                    Účastník

[quote=MisaBure83 post_id=13176 time=1585581254 user_id=2471]
                      Díky za radu, zkusím to napsat

Ahoj,za co děkuješ? No žadný příspěvek jsem tady od Tebe nenašel,nobo se pletu?

roxtidy
                      Účastník

Ahoj, nabízím GLM extrakt CCMOORE 1kg origo balení, takže nic presypaneho. Cena víc než dobrá 😉 kdo má zájem, tak pište. Díky, Jarda

vena
                        Účastník

[quote=roxtidy post_id=13186 time=1586101115 user_id=2353]
                          Ahoj, nabízím GLM extrakt CCMOORE 1kg origo balení, takže nic presypaneho. Cena víc než dobrá 😉 kdo má zájem, tak pište. Díky, Jarda

Ahoj,zdravím,zajímala by mě cena a tekutý či suchý dík Vena

zdar bolísáři 😀 mám problém že těsto se mě při tlačení válečku začne často trhat (olej přidán) při rolování některé koule se roztrhají a při vaření těch pěkných koulí se začnou jko by rozpouštět že nejsou pěkně kulaté ale spíš jko by byli už 2 hodiny ve vodě a to vařím 5 min.

Luba
                          Účastník

ppppppp:
                            Příčina bude asi ve složení směsi ale abysme Ti mohli nějak korektně poradit máme málo informací. Nejlepší by bylo když sem napíšeš její složení a případně také tekuté složky které tam dáváš jinak se není od čeho „odpíchnout“.

vena
                            Účastník

[quote=ppppppp post_id=13201 time=1587456853]
                              zdar bolísáři 😀 mám problém že těsto se mě při tlačení válečku začne často trhat (olej přidán) při rolování některé koule se roztrhají a při vaření těch pěkných koulí se začnou jko by rozpouštět že nejsou pěkně kulaté ale spíš jko by byli už 2 hodiny ve vodě a to vařím 5 min.

Zdarec,hoď sem složení směsi. Ať se máme něčeho chytnout,takdlenc Ti nikdo neporadí pokud nebudem vědět složení směsi a tekutých složek

Lukasduko
                              Účastník

Ahojte,po minuloročnom skúšaní som na vážkach,aké máte skusenosti s AK od Jetfish,Nikl atd? Na internete sú kúsky od menej známych výrobcov ktore sú podstatne lacnejšie viz Hulin,Imothep atd..Ako vnímate poprípade ake mate skusenosti s lacnejsími AK?

Luba
                                Účastník

Lukasduko:
                                  Otázka je co vlastně aminokomplexy jako takové obsahují. Některé výrobky stylu „smícháme nějakou esenci, tekutou potravu a doředíme to csl“ jsou vlastně taky aminokomlexy. Výrobci zpravidla (až na světlé vyjímky např. Krmiva Hulín) složení neuvádějí neboť to je jejich výrobní tajemství. Záleží na tom nakolik budeš věřit že je to dobré a to zjistíš jedině tak že budeš zkoušet. Samozřejmě že přední výrobci mají vyšší ceny a asi také lepší suroviny. Něco také stojí laborka a testování což se včetně „image“ na cenách projeví.
                                  Osobně jsem dlouho hledal aminokomplex který by mi vyhovoval a postupně jsem se dostal k tomu že ani dvě po sobě jdoucí balení nejsou stejné. U některých komplexů nevěřím ani náhodou že obsahují to co výrobce uvádí, nebo je to prostě nějak naředěné dodatečně, což asi nebude dělat výrobce. Ne že by to nechytalo ale odmítám za takovou věc platit.
                                  Takže vlastně zbývalo jediné řešení a to namíchat si něco sám. Zezačátku to jistě nebylo ideální ale aspoň vím co si tam dám. Takže za mě je lepší když si do boilí dám nějakou tekutou potravu nebo víc druhů v kombinaci, esenci, esencionální olej, tekutý rybí protein a trochu csl v rozumném dávkování (většinou jsou dávkování doporučená) a mám jistotu. Samozřejmě jsou i další „dobroty“co se dají přidat a dá se také laborovat v dávkách podle toho co na to ryby.
                                  Takže suma sumárum je to spíš o tom ke kterému výrobku získáš důvěru, ale ani ta nemusí být trvalá, stačí že něco dojde a použije se náhražka….

Lukasduko
                                  Účastník

Luba: minulý rok som tu dával zmes,trošku som ju doupravil a dost sa mi páčila s AMK od Jetfish,no chcel som sa dozvediet či sú nejaké iné cesty,lacnejšie,napriklad nepoužit to vobec a miesto toho dat tebou spominane tekute potravy a skusit si to urobit takpovediac podomacky.Dostal som sa k nejakým AK za lacnejší peniaz no mne to prišlo ako csl s esenciou,nič viac nič menej(samozrejme rozbor podla intuicie asi nerobim hah).O učinnosti AMK nepochybujem no čo je doprdele vlastne dobrý aminokomplex? Na jednej strane 90percent z nás chce rolovat čo najlepšie boilies a na druhej strane zakúpime amk ktorý má pochybné zloženie.Nakoniec asi vezmem nejak AMK aj ked asi za viac penazí od známej firmy ktorá nemože riskovat reputaciu

Luba
                                    Účastník

Lukasduko:
                                      Jsi v podstatě v té samé situaci jako já před lety. Já se rozhodnul jít svou vlastní cestou i když i aminokomplexy od Nikla jsem úplně nezavrhnul a občas je používám třeba i v kombinaci s vlastním výtvorem, protože pak toho tam třeba nemusím dávat celou dávku a je to tím pádem podstatně levnější. Samozřejmostí pak je otestovat u vody jak to chytá a třeba i zjistím že tudy cesta nevede. Naštěstí mě to docela baví a zatím zkouším rád.

Ahoj. Dlouho jsem tu nebyl a koukám že je tu nějak mrtvo. Že by všichni už jen koule kupovali?

vena
                                      Účastník

Ahoj,někdo nějaké Novinky v koulení,směsích na příští rok? Jinak Všem přeji zdraví a hodně šupíků ulovených na vlastní boilies ,V.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,001. až 1,020. (celkem z 1,078)
                                      • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.